Ludovic Orban, săgeți către miniștri: Delegarea atribuțiilor e legală, dar să nu mai semnezi nimic, e incorect

1 lună in urmă 2

 Inquam/Octav Ganea)Florin Cîțu și Ludovic Orban (sursă: Inquam/Octav Ganea)

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al PNL, i-a criticat pe miniștrii care și-au delegat o serie de atribuții. Fostul premier a precizat că nu are o problema cu procedura în sine, ci cu folosirea ei excesivă. 

MIERCURI, 24 FEBRUARIE 2021, 17:05

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Delegarea de atribuții către secretarii de stat este o procedură legală, care a fost folosită de-a lungul timpului. Ministrul poate să delege inclusiv dreptul de semnătura în domeniile de competență ale secretarilor de stat. E chiar o procedură folosită, o modalitate de management democratic. (...) Și eu am fost ministru, și eu mi-am delegat atribuții, dar mi-am păstrat partea de acte normative, partea de tratate și acorduri internaționale și alte domenii pe care le-am considerat importante și de interes strategic.

Asta nu e corect, ca un ministru chiar să nu mai semneze. Aici este și o chestiune de responsabiliate, chiar dacă el nu mai semnează, asta nu înseamnă că e derobat de răspundere”, a declarat Orban.

Mai mulți miniștri și-au delegat atribuțiile secretarilor de stat. Printre aceștia se află reprezentanții USR PLUS Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu și Stelian Ion, dar și o serie de miniștri PNL și UDMR, potrivit unor surse politice citate de un post TV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă