Ludovic Orban, primele declarații după ce Iohannis l-ar fi anunțat că nu va mai fi premier

2 luni in urmă 11

Declarațiile lui Ludovic Orban vor putea fi urmărite live pe RomaniaTv.net de la ora 19.00.

Surse: Ludovic Orban nu va mai fi premier. Iohannis a luat decizia după întâlnirea de la Cotroceni

Ludovic Orban susține declarații după ce, în cursul zilei de astăzi, a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Este prima întâlnire dintre Klaus Iohannis și Ludovic Orban după rezultatul alegerilor parlamentare de pe 6 decembrie.

Discuția dintre Klaus Iohannis și Ludovic Orban, care a avut loc astăzi, la Palatul Cotroceni, a fost una neplăcută pentru actualul premier și președinte al PNL, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Premierului i s-ar fi transmis de către președintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern.

Premierul Orban a plecat după discuție direct la Palatul Victoria, nu a mai trecut pe la partid, așa cum se așteptau colegii săi. Aceștia urmat să aibă o ședință pentru a discuta rezultatul alegerilor. De asemenea, Orban trebuia să facă un anunț în această seară, dar pe agenda de lucru nu e trecut niciun eveniment.

Klaus Iohannis, prima declaraţie după alegeri: „PSD a scăzut dramatic la 29%, partidele de centru dreapta au peste 50%, vor forma o coaliție!”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că partidele de centru-dreapta vor forma o coaliție și că PSD iese din schemă.

-Alegerile s-au terminat și pot să trag primele concluzii. Dați-mi voie să mă mulțumesc celor care ați ieșit din casă și ați votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și contează. Trebuie să fim foarte sinceri. Participarea la vot a fost redusă și e foarte clar că sunt mulți români care, fie nu au primit suficientă informație, fie sunt pur și simplu nemulțumiți de mine, de partide, de întreaga clasă politică. Eu văd aceste lucruri și e important ca noi, toți politicienii, să vedem aceste lucruri.

-Motivele pentru care românii nu au mers la vot trebuie elucidate. Eu și guvernul care se va forma vom analiza aceste chestiuni.

-Rezultatele arată că nu există un câștigător clar. Dacă ne uităm pe rezultatele care momentan se numesc provizorii, dar s-au numărat aproape toate voturile vedem că:

PNL, în 2016, obținuse 20%, acum a obținut 25%, o creștere clară.

Partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturile estimate. Vă spun cu toată sinceritatea că acesta a fost obiectivul meu. Din acest motiv a trebuit să mă exprim mai des în public în ultimele săptămâni.

PSD poate, după un clicu întreg de alegeri, să rămână în afara deciziei politice.

Se formează o coaliție de centru dreapta care să poată forma un guvern. Voi chema partidele la consultări. Noul guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate, va gestiona campania de vaccinare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă