Ludovic Orban neaga ca ar exista tensiuni in cadrul coalitiei. "Nu exista un blocaj privind Avocatul Poporului, sefia TVR si a Radioului public"

1 lună in urmă 1

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a afirmat luni ca nu exista un blocaj la nivelul coalitiei guvernamentale cu privire la Avocatul Poporului, sefia TVR si conducerea Radioului public, mentionand ca atunci cand vor fi luate decizii, ele vor fi prezentate public.

"Nu exista niciun blocaj. Cand vom lua o decizie pe temele TVR, Radio, Avocatul Poporului si alte entitati, le vom prezenta public", a declarat liderul PNL la Parlament.

El nu a dorit sa precizeze care este prima optiune a PNL in ceea ce priveste functia de Avocat al Poporului sau sefia TVR.

CITESTE SI: Tensiuni in coalitia de guvernare. Ludovic Orban critica delegarea atributiilor de catre ministrii din Cabinetul Citu

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, obiectivul este de a garanta "un avocat care sa apere drepturile cetatenilor", "o televiziune obiectiva, eficienta, care sa informeze corect, care sa aiba cu adevarat emisiuni culturale si educative si care sa fie totusi un reper in functionarea mass-media".

"Obiectivele noastre nu sunt sa negociem persoane, ci, pana la urma, sa asiguram revenirea in cadrul misiunii pe care o au si in cadrul prevederilor legale a acestor institutii importante pentru societatea romaneasca", a aratat Orban.

Cu privire la stadiul in care se afla procesul de revocare a Avocatului Poporului, Orban a reamintit ca au fost sesizate Comisiile juridice din Parlament.

"In momentul in care se va dezbate in Comisiile juridice si vom avea un raport, vom inainta aceasta propunere in dezbaterea plenului Camerelor reunite", a conchis Orban.

CITESTE SI:

O romanca de 23 de ani a doborat recordul pentru cea mai tanara bunica din lume. Mama sa ar putea fi cea mai tanara strabunicaCardano, noua senzatie a internetului in lumea criptomonedelor. A crescut de 50 de ori in ultimul anRestaurantele, teatrele si cinematografele se inchid la interior, in Bucuresti. Ce restrictii si exceptii s-au mai stabilitFerma ilegala de ursi in curtea unui interlop aradean. Autoritatile nu au putut elibera animalele pentru ca se pare ca le e frica de proprietarAverea lui IPS Teodosie a explodat in ultimii patru ani: venituri in crestere, salariu cat al presedintelui Iohannis si proprietati de milioane
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă