Ludovic Orban, mutare surprinză în lupta pentru șefia PNL Timiș. Decizia poate schimba votul de mâine

1 lună in urmă 34

Ludovic Orban, președintele PNL Ludovic Orban, președintele PNL

Ludovic Orban a făcut o mutare-surpriză în lupta pentru șefia organizației PNL Timiș. Liderul liberal i-a cerut președintelui interimar de la Timiș, printr-o dispoziție, ca la noile alegeri ce vor avea loc sâmbătă toţi membrii de partid excluși din convocatorul să fie reintroduşi.

VINERI, 30 IULIE 2021, 13:09

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

În documentul oficial trimis filialei din Timiș, Ludovic Orban invocă încălcarea unor prevederi statutare ale partidului, referitoare la exercitarea dreptului de vot la alegerile din cadrul oragnizaţiei PNL Timişoara, faţă de un număr important de membri de partid care fac dovada înscrierii în Registraul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, şi care au achitat la zi toate tipurile de cotizaţii.

"Preşedintele PNL emite următoarea Dispoziţie

Art. 1. La întocmirea convocatorului în vederea desfăşurării alegerilor din cadrul PNL municipiul Timişoara din data de 31.07.2021 se va ţine cont de extrasul din Registrul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, pus la dispoziţie de SC Economic Data System SRL, care evideţiază situaţia membrilor PNL la data de 31 decembrie 2020 care pot să-şi exercite dreptul de vot în cadrul procedurilor de alegeri din anul 2021 (prezentată la anexa ataşată).

Art. 2 Orice membru PNL, care are achitate cotizaţiile la zi şi a fost exclus de pe convocator, trebuie să fie reintrodus pentru a i se permite dreptul statutar de a vota şi de a candida.

Art. 3. În conformitate cu prevederile art. 24, punctul 2, orice limitare a dreptului de a alege şi de a fi ales este interzisă şi atrage răspunderea disciplinară a persoanelor vinovate.

În consecinţă, neincluderea pe convocator a membrilor PNL care au drept de vot constituie o abatere disciplinară, viciază procesul de alegeri şi poate duce la anularea acestora. În virtutea obligaţiilor statutare care îmi revin, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, vă învederez faptul că îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru repunerea în drept a situaţiei de la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara, în ipoteza în care organizarea şi desfăşurarea procesului de alegeri se va realiza cu încălcarea prevederilor Statului PNL”, se arată în documentul trimis de Orban lui Alin Nica.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă