Ludovic Orban: Moțiunea de cenzură depusă de PSD nu are nicio șansă să treacă. Cât timp sunt eu președinte PNL niciun parlamentar nu va vota

1 lună in urmă 29

Declarația lui Ludovic Orban, care candidează pentru un nou mandat de președinte al PNL, are loc în contextul în care social-democrații au anunțat că depun moțiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare.

Întrebat ce șanse are moțiunea de cenzură să treacă, Ludovic Orban a dat un răspuns prompt: niciuna.  „Atât timp cât eu sunt preşedinte al PNL, niciun parlamentar al PNL nu va vota o moţiune de cenzură depusă de PSD sau de AUR şi am şi capacitatea de a menţine coeziunea în această coaliţie şi capacitatea de a respinge orice demers al opoziţiei împotriva guvernării”, a șeful liberalilor.

Ludovic Orban a amintit că e dispus să renunțe la conducerea Camerei Deputaților în cazul în care pierde alegerile interne în PNL, precizând că asta este „atitudinea firească”.

„Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru că nu-l mai ascultă nimeni, nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferite de voturile… dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, e foarte greu să te mai asculte alţii – parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României”, a adăugat Orban.

La începutul săptămânii, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului la începutul sesiunii parlamentare, precizând că votul în Parlament ar urma să fie dat după congresele PNL şi USR PLUS.

Florin Cîţu: Ne alegem echipa cu care vom conduce România în următorii opt ani

Contracandidatul lui Orban la alegerile din PNL este Florin Cîțu, care dă asigurări că echipa pe care și-o alege va conduce România în următorii opt ani.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că în aceste alegeri liberalii aleg echipa cu care va fi condusă România în următorii opt ani şi a precizat că liberalii trebuie să fie uniţi pentru că urmează „bătălii grele”.

„Să nu uităm: aceste alegeri ale noastre sunt pentru a pregăti sau a da României conducerea în viitor. Asta facem acum. Noi ne alegem echipa cu care vom conduce România în următorii opt ani. (…) Noi trebuie să fim uniţi. Suntem uniţi, dar trebuie să fim uniţi şi în continuare pentru că urmează bătălii grele în perioada următoare. Să rămâi la guvernare opt ani de zile nu este uşor, dar este un obiectiv ambiţios pe care vreau să ni-l asumăm cu toţii şi nu putem să-l atingem decât dacă suntem împreună”, a spus Cîţu, la conferinţa de alegeri interne din cadrul PNL Mureş.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă