Ludovic Orban, lovit de previziunile Patriarhului Daniel. Ce mesaj i-a transmis premierului cu puțin timp în urmă: „Dumnezeu nu se lasă batjocorit”

2 luni in urmă 23

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, Ludovic Orban, în frunte cu Partidul Național Liberal, a obținut mai puține voturi decât opoziția, astfel că, nu după mult timp, acesta a fost nevoit să-și anunțe demisia. Întâmplător sau nu, evenimentul a avut loc la doar 50 de zile distanță după ce Patriarhul Daniel i-a prevestit înfrângerea, drept pedeapsă pentru interdicția de a desfășura pelerinajul la Sfântul Dimitrie cel Nou.

Ludovic Orban, pedepsit pentru măsurile îndreptate către credincioși?

Într-o perioadă extrem de tensionată din punct de vedere al pandemiei de COVID-19, autoritățile au interzis desfășurarea mai multor pelerinaje din țară, ca măsură de prevenție împotriva transmiterii virusului. În urma acestor restricții dure, mulți credincioși, în frunte cu reprezentanții BOR, au criticat dur măsurile, încercând să încalce în fel și chip.

Pentru că premierul nu s-a lăsat înduplecat de aceste rugăminți, punând mai presus de toate sănătatea publică, Patriarhul Daniel i-a transmis un mesaj oficial în care îl avertiza că această încălcare a drepturilor omului la credință va fi aspru pedepsită de către Dumnezeu.

“Dumnezeu nu se lasă batjocorit”

Reprezentatul suprem al BOR a ținut să-i amintească lui Orban despre căderea comunismului, care a avut loc în urma interdicției credincioșilor de a se închina la sfintele moaște ale Cuviosului Dimitrie.

„Dumnezeu nu se lasă batjocorit, cum spune Sfântul Apostol Pavel: ‘Fraţilor, nu vă înşelaţi! Dumnezeu nu se lasă batjocorit!’. El este îndelung răbdător, dar este şi drept. Mai întâi, iubirea Sa milostivă copleşeşte dreptatea Sa, dar dreptatea Sa se arată atunci când El doreşte îndreptarea oamenilor, folosind uneori şi medicamente amare, nu numai dulci, pentru îndreptarea oamenilor. Şi aşa îngăduie ca ei să fie ‘certaţi’ în diferite încercări”, a afirmat Patriarhul la Sfânta Liturghie.

Patriarhul a afirmat, de asemenea, importanța cinstirii Sfântului Dimitire cel Nou, povestind o întâmplare referitoare la perioada comunismului.

“În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă.

Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere.

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora.

Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.

The post Ludovic Orban, lovit de previziunile Patriarhului Daniel. Ce mesaj i-a transmis premierului cu puțin timp în urmă: „Dumnezeu nu se lasă batjocorit” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă