Ludovic Orban îşi depune demisia, dar rămâne preşedinte la Camera Deputaţilor: „Eu nu fac cadouri PSD”

3 săptămâni in urmă 9

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă că luni va depune demisia „în mâna” preşedintelui ales al PNL, Florin Cîţu urmând ca acesta să înainteze documentul atunci când va considera de cuviinţă. Orban afirmă că va continua să exercite funcţia până când se va forma o majoritate parlamentară în aşa fel încât PNL să nu piardă preşedinţia Camerei Deputaţilor în favoarea PSD.

„Eu luni dimineaţă, la ora 9, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui Partidului Naţional Liberal. Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele Partidului Naţional Liberal va depune demisia respectivă. Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Deci încă o dată, demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat Ludovic Orban duminică.

Florin Cîţu îl ameninţă pe Orban după declaraţia legată de relaţia cu Klaus Iohannis: „Dacă nu îşi clarifică poziţia, o clarificăm noi pentru el”
Ludovic Orban apreciază că, dacă ar avea loc alegeri pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor în această perioadă, PSD ar obţine funcţia.

„O să rămân în funcţie până se formează o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea în funcţia de preşedinte al Camerei (Deputaţilor – n.r.) a unui PSD-ist, pentru că dacă se alege Colacu sau un alt PSD-ist, cum este astăzi… eu vă spun, astăzi, dacă s-ar ţine alegeri, sau mâine, poimâine, se alege PSD-ul în fruntea Camerei” adaugă Orban.
El susţine că nu va „accepta niciodată” ca PSD să obţină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în urma demersului său.

Rareş Bogdan l-a învins pe omul lui Orban, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Echipa lui Cîţu a câştigat toate funcţiile cheie din partid

„Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu pentru a  o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanţia că Partidul Naţional Liberal va avea funcţia”, a mai afirmat Ludovic Orban. Întrebat dacă va demisiona în cazul care Florin Cîţu îi va cere să facă acest lucru în condiţiile politice actuale, în care nu există o majoritate stabilă, Orban a răspuns: „Cu siguranţă!”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă