Ludovic Orban îşi dă demisia din funcţia de prim-ministru al României

2 luni in urmă 16

Orban urmează să facă anunţul în această seară, la ora 19.00, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ludovic Orban a discutat, astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis, după rezultatele alegerilor parlamentare în care PNL a ieşit pe locul al doilea, după PSD.

"Practic, în acel moment vorbim de un premier interimar care ar urma să îi ia locul, în cazul în care, la ora 19.00, potrivit surselor noastre, chiar va anunţa acest lucru Ludovic Orban. Avem trei surse diferite care spun că premierul a avut o discuţie pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis.

De altfel, preşedintele a şi dat de înţeles că nu va mai fi premier cel care va fi desemnat să facă o echipă pe care să o supună votului de investitură în cadrul noului parlament.

Motiv pentru care premierul Ludovic Orban a spus că este dispus să îşi depună mandatul şi urmează să anunţe acest lucru. Iar ca premier interimar vorbim în momentul de faţă de vicepremierul Raluca Turcan, care va prelua responsabilităţile cu caracter limitat în condiţiile în care vorbim de un guvern interimar cu atribuţii limitate, care nu poate decât să gestioneze treburile curente, admnistrative ale ţării", a explicat Maria Toader, reporter Antena 3.

- informaţii în curs de actualizare -

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă