Ludovic Orban își dă DEMISIA de la șefia Camerei Deputaților - Surse: Partidele, înțelegeri pentru a treia funcție

3 zile in urmă 14

 Ludovic Orban Ludovic Orban

Ludovic Orban își dă demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Până acum, a fost simbolică, doar înaintată lui Florin Cîțu, dar după ce o depune la Parlament va fi efectivă şi va fi demarată procedura pentru alegerea unui noi preşedinte al Camerei Deputaţilor.

MIERCURI, 13 OCTOMBRIE 2021, 09:15

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Potrivit unor surse, este posibil ca partidele să ajungă la o înțelegere, astfel încât să fie asigurat un interimat, pe rând, de toate formațiunile.

„Voi demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, miercuri, la ora 12.00", a anunțat marți Ludovic Orban.

El a anunțat în 25 septembrie, după Congresul PNL în care a pierdut alegerile pentru funcția de președinte al partidului, că va demisiona de la șefia Camerei Deputaților. Două zile mai târziu, el și-a depus demisia din funcție la biroul noului președinte al PNL, Florin Cîțu, spunând că lasă la latitudinea acestuia momentul depunerii. Pentru a produce efecte, demisia trebuia înregistrată la secretariatul Camerei Deputaților.

El motiva că vrea să rămână în funcție până când se va forma o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea la șefia Camerei Deputaților a unui pesedist.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă