Ludovic Orban: „Ion Caramitru ne-a fermecat pe scenă, ne-a încurajat în vremuri grele, ne-a ajutat să mergem înainte”

1 lună in urmă 34


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, consideră că Ion Caramitru, care a încetat din viață, duminică, 5 septembrie, nu a fost doar un mare actor, dar şi „un simbol al primilor paşi pe care i-am făcut în democraţie".


„Ion Caramitru, o adevărată stea a scenei şi ecranului din România, un om devotat artei şi culturii, a fost pentru noi şi un simbol al primilor paşi pe care i-am făcut în democraţie. Chipul şi vocea sa au dat speranţe şi curaj românilor care în decembrie 1989 se ridicau la luptă pentru libertate. Anii în care a condus Ministerul Culturii sunt printre cei mai buni pe care i-a avut acest domeniu în istoria ultimelor trei decenii. Ne-a fermecat pe scenă, ne-a încurajat în vremuri grele, ne-a ajutat să mergem înainte", a transmis Orban duminică, pe Facebook, într-o postare preluată de Agerpres.


Liderul liberal a enumerat şi câteva dintre rolurile memorabile ale lui Ion Caramitru, printre care Romeo, Cezar sau Hamlet.


„Prea repede ne-a părăsit, atunci când credeam cu toţii că mai avem încă mult timp împreună, încă multe roluri în care să-l admirăm şi multe vorbe de înţelepciune pe care să le ascultăm. Simţim o mare tristeţe în această zi şi ne despărţim cu mare greutate de un om şi de un artist care rămâne de neînlocuit. Condoleanţe sincere familiei sale, precum şi marii sale familii din Teatrul Naţional şi din lumea artelor româneşti”, se mai arată în mesaj.


Actorul Ion Caramitru, director al Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), a murit duminică, la vârsta de 79 de ani.


El era internat la Spitalul "Elias" din Capitală.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă