Ludovic Orban: În urma acestei campanii interne, partidul trebuie reunificat. Menţinerea coeziunii în coaliţie presupune o vastă experienţă în negociere

1 lună in urmă 38

Prezent în cadrul organizației PNL Brăila unde și-a prezentat moțiunea, Ludovic Orban a afirmat că după această campanie internă pentru șefia partidului  va fi nevoie de o „reunificare” a liberalilor. Orban a dat  asigurări că, deşi nu înţelege şi nu va putea să înţeleagă vreodată „sucirile” unora dintre colegii săi, va trece peste aceste lucruri. De asemenea, el a punctat că în acest moment PNL se află într-o coaliție „complicată” și că este nevoie de o vastă experiență în negociere politică.

„Suntem într-o conjunctură nu foarte favorabilă. Partidul, în urma acestei campanii, evident, va trebui reunificat. Va trebuie redobândită unitatea partidului, va trebui să trecem peste toate cuvintele urâte, toate criticile, toate atacurile care au fost în perioada respectivă şi care au generat starea asta. Eu, personal, va trebui să trec peste nişte suciri ale unor oameni pe care nu am putut, nu pot şi, probabil, nu voi putea să le înţeleg vreodată, care nu au nicio explicaţie logică, politică sau de altă natură. Dar voi trece, în mod evident, pentru că avem nevoie în primul rând de unitate, de coeziune, pentru că fără ea nu putem să avem garanţia unei guvernări”, a declarat Ludovic Orban, citat de news.ro.

Liderul PNL a reafirmat că partidul se află într-o coaliţie „complicată”, cu parteneri a căror agendă pare „divergentă” cu cea a PNL. În acest context, el a arătat că menţinerea coeziunii în coaliţie presupune o „vastă experienţă în negociere” şi în capacitatea de a identifica soluţii.

„Nu vreau să mai vorbesc în această campanie despre contracandidatul meu sau despre colegi de-ai mei care fac parte din echipa de susţinere a lui Florin Cîţu. Vreau să mă refer nu la vocaţia şi misiunea Partidului Naţional Liberal”, a comentat Orban.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă