Ludovic Orban: Îmi închei mandatul de premier. Ilie Bolojan, Nicolae Ciucă sau Florin Cîțu, variante de înlocuitor

2 luni in urmă 10


Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar şeful statului i-a transmis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern, transmite Digi24, care citează surse politice.UPDATE ora 19:00: Premierul Ludovic Orban face declaraţii de presă, după întâlnirea avută cu preşedintele Klaus Iohannis.


Decizia mea de azi vreau să arate că nu mă cramponez de funcţia de premier. Îmi încheiei mandatul de premier, după un an şi o lună timp în care România s-a confruntat cu situaţie dificilă.

Potrivit surselor Libertatea, în acest moment există trei variante de premier: Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării sau Florin Cîțu, ministru de Finanțe.


Iohannis i-ar fi lui Orban reproșat gestionarea pandemiei


Potrivit surselor G4Media, Ludovic Orban ia în calcul să demisioneze din fruntea guvernului, după alegerile parlamentare pierdute de PNL duminică și după întâlnirea extrem de scurtă a lui Orban cu președintele Iohannis de azi de la prânz.


La întâlnire, președintele Iohannis i-ar fi reproșat premierului Orban faptul că nu a gestionat bine pandemia, comunicarea pe pandemie, iar acestea s-ar fi văzut în scorul politic, mai scrie G4Media.


Premier interimar ar putea fi Raluca Turcan, actual vicepremier.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă