Ludovic Orban îi răspunde economistului-șef Valentin Lazea: "Să înceapă disponibilizările de la BNR"

1 lună in urmă 1

Ludovic Orban, președinte PNL, fost prim-ministruLudovic Orban, președinte PNL, fost prim-ministru

Liderul PNL Ludovic Orban s-a arătat deranjat de declarațiile economistrului-șef al BNR, Valentin Lazea, care a reafirmat, recent, că peste 30.000 de bugetari ar trebui disponibilizați. Întrebat cum comentează propunerea, Orban a afirmat că primele disponibilizări ar trebui făcute chiar la Banca Națională. 

SÂMBĂTĂ, 13 MARTIE 2021, 17:22

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: REALITATEA.NET

"Nu este prima afirmaţie, a mai făcut afirmaţii de genul acesta. Îi sugerez să înceapă cu BNR. (...). Sunt domenii de activitate unde personalul existent este deficitar, pot să vă spun, în educaţie e personal deficitar, mai ales în urbanul mic şi în rural, de asemenea în zona Poliţiei personalul este deficitar, s-a ajuns la descompletări ale secţiilor de poliţie, la un număr extrem de redus de poliţişti şi acolo e nevoie de completări. Sunt zone unde, într-adevăr, personalul este excedentar. Nu contează neapărat numărul de angajaţi. Contează ce fac angajaţii, asta este important: ca ei să fie evaluaţi după nişte criterii foarte obiective, foarte simple, după prestaţiile pe care ei le realizează efectiv în funcţiile publice pe care le deţin”, a afirmat Orban.

Recent, economistul-șef al Băncii Naționale a declarat că salariile bugetarilor însumează 12% din PIB și acest procent trebuie să scadă urgent, pentru că este nesustenabil. Variantele sale sunt fie o reducere generală a salariilor cu 10%, fie scăderea numărului de angajați cu aproximativ 30.000.

În noiembrie anul trecut, Lazea a făcut o afirmație asemănătoare.

„Legile Puterii” Virgil Popescu – Ideea tăierii salariilor e un fake news, nu cred că Lazea a lansat-o întâmplător

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă