Ludovic Orban: Eu mi-am făcut datoria față de Iohannis. Nu-mi retrag declarația cu ruperea parteneriatului

1 lună in urmă 28

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, susține că nu-și retrage sub nicio formă declarația prin care a anunțat ruperea oricărui parteneriat cu președintele Klaus Iohannis. În plus, acesta i-a amintit președintelui că i-a fost șef de campanie, iar la primul moment important, a ales să joace cu un alt candidat.

DUMINICĂ, 26 SEPTEMBRIE 2021, 13:59

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

,,Nu-mi retrag declarația privitoare la parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Ar fi ultima prostie din partea echipei necâștigătoare. A fost parte la Congres (Iohannis n.r.). Eu n-am văzut niciodată așa ceva (...) Eu mi-am făcut datoria față de Klaus Iohannis. Am fost șeful de campanie al președintelui Klaus Iohannis, împreună am obținut rezultate absolut extraordinare. Dacă vrea să aibă parteneriat să aibă cu președintele nou ales”, a declarat Ludovic Orban.

În plus, fostul președinte al PNL a acuzat, duminică, controlarea votului la congresul PNL de către echipa lui Florin Cîțu: ,,Nu am trăit nici un astfel de congres, fata din fața mea își fotografia votul cu perdeaua trasă”.

El a clarificat și demisia de la șefia Camerei Deputaților, spunând că i-a da trimite lui Florin Cîțu, președintele partidului, pentru ca acesta să o operaționalizeze când va avea o majoritate care să împiedice alegerea unui PSD-ist în funcție.

,,Eu luni dimineață, la ora 9:00, îmi depun demisia în mâna președintelui PNL. E o decizie irevocabilă și care va opera când președintele PNL va depune demisia respectivă. Demisia e dată, o să rămân în funcție până se formează o majoritate care să împiedice alegerea în funcție a unui PSD-ist. Eu nu fac cadouri PSD, de aceea demisia e la președintele Cîțu pentru a o opera”, a spus Ludovic Orban la Romexpo, unde are loc a doua zi a congresului PNL.

Întrebat dacă va înregistra demisia la Camera Deputaților în caz că Florin Cîțu i-o va cere, Orban a spus ”Cu siguranță”. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă