Ludovic Orban, după vaccinare: ”E singura șansă pentru a reveni la o viață normală”. Șefii celor două Camere s-au imunizat la Spitalul Militar

1 lună in urmă 17


Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban s-a vaccinat anti-COVID marți, 19 ianuarie, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”. În același timp cu el a primit vaccinul Anca Dragu, șefa Senatului.
„Mă bucur că rata de vaccinare a crescut, am ajuns la 30.000 de vaccinări pe zi, asta înseamnă că în curând de putem relua viețile. Putem să ne vizităm familia, putem ne plimbăm. Este un semn bun pentru economia românească”, a declarat Anca Dragu în această dimineață.


Declarații de presă a făcut și președintele Camerei Deputaților.


Am luat decizia de a mă vaccina în special pentru a arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin, că nu există niciun risc în procesul de vaccinare.

Ludovic Orban:

”Cred că această campanie de vaccinare este fundamentală pentru evoluția ulterioară, pentru evoluția societății românești, apreciez solidaritatea la nivel european, Comisia Europeană s-a implicat serios pentru a susține vaccinarea. Există două vaccinuri aprobate, cantitatea va crește în timp, capacitatea, logistică necesare va permite vaccinarea  unui număr din ce în ce mai mare de români, astfel încât într-un timp cât mai scurt să învingem pandemia”, a mai spus Orban.


Președintele PNL a reacționat și după ce Rareș Bogdan, dar și Robert Sighiartău i-au cerut demisia.


„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii de partid în public, în calitate de președinte al PNL obligația mea este să asigur coeziunea partidului, obligația mea este să particip la asigurarea unității în guvernarea de coaliție. Cred că cetățenii români așteaptă de la noi soluții pentru rezolvarea problemelor, așteaptă de la noi organizare eficientă în luptă cu pandemia. Orice am de discutat în interiorul PNL”, a replicat Ludovic Orban.


Întrebat dacă, în urma contestărilor din partid, intenționează să demisioneze de la conducerea PNL, Orban a declarat: „Mi s-a mai pus această întrebare și am răspuns. Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă hotărăsc să candidez pentru un nou mandat, voi anunța”.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă