Ludovic Orban, după scandalul Foișor: „Privim îngrijorați la modul cum este condus Ministerul Sănătății”

3 săptămâni in urmă 15

Președintele PNL - Ludovic OrbanPreședintele PNL - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele PNL a declarat, luni, după Biroul Permanent Național al liberalillor, că privește cu îngrijorare modul în care este condus Ministerul Sănătății.

LUNI, 12 APRILIE 2021, 14:26

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Am fost, ca orice cetățean român, afectați de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Înțelegem situația paturilor de la Terapie Intensivă, dar pe de altă parte orice decizie de transfer trebuie să urmeze niște pași, în anumite condiții și cu asigurarea faptului că există garanțiile ca pacienții vor fi tratați corespunzător.

În ceea ce privește chestiunea legată de ministrul Vlad Voiculescu le-am spus foarte clar colegilor că demiterea aparține partidului care-l susține. Privim îngrijorați la modul cum este condus Ministerul Sănătății. Exigența noastră este maximă.

Noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru nu-și îndeplinește atribuțiile și generează situații care pun într-o lumină proastă programul de guvernare  îl poate demite.

Cred că este extrem de importantă funcționarea în condiții de performanță și de o evaluare pe bază de rezultate a tuturor miniștrilor”, a declarat Ludovic Orban, luni, după ședința coaliției.

Întrebat dacă are ceva de reproșat lui Vlad Voiculescu, Ludovic Orban a declarat: „Cu siguranță ceea ce am avut de spus am spus în cadul coaliției. Este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și este nevoie de o analiză. În cazul în care nu se constată o îmbunătățire se poate ajunge la revocarea ministrului.

Orice ministru care nu livrează profesionalism poate să afecteze percepția coaliției. Este nevoie de o abordare exigetnă a prestației miniștrilor care sunt în funcție”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă