Ludovic Orban, despre varianta Nicolae Ciucă premier: Un partid liberal nu poate să susțină un om care toată viața a dat sau a executat ordine / Negocierile cu PSD sunt o rușine

1 săptămână in urmă 8

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a acuzat, luni dimineața, PNL că execută ordine venite de la Cotroceni și a criticat desemnarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier.

”Nicolae Ciucă e membru PNL de un an de zile. Un partid liberal care prețuiește libertatea, proprietatea privată, democrația în general, accesul liber la justiție, nu poate să susțină un om care toată viața a dat ordine sau a executat ordine. Democrația înseamnă foarte mult timp pentru a convinge oamenii, în democrație nu se dau ordine. Se adoptă legi, se iau decizii”, a declarat Orban.

Fostul lider liberal a mai spus că odată ce s-a făcut această alianță ”contra naturii” s-a pus punct obiectivului asumat de președintele Iohannis și de PNL de a repara legile justiției. ”Ne întoarcem poate nu chiar la perioada Dragnea”, a mai spus el.

Orban a calificat negocierile PNL PSD drept ”o bătaie de joc” și a atras atenția că PSD va avea funcția de premier în 2024, când vor avea loc patru șiruri de alegeri, locale, europarlamentare, generale și prezidențiale.

”Actuala conducere a decis să facă guvern cu PSD, negocierile sunt o rușine. Nici un liberal nu le poate accepta. Premierul nu mai e premier, fără SGG și ministerul de finanțe”, a declarat Orban.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă