Ludovic Orban, despre Traian Berbeceanu: Va fi un prefect foarte bun la Bucureşti. Un om corect, cinstit, ferm

4 luni in urmă 16

Ce îl recomandă pe fostul comisar de poliție Traian Berbeceanu pentru funcţia de prefect al Capitalei? Premierul Ludovic orban spune că este un om integru, ferm şi care acţionează în baza legii și va fi un prefect foarte bun pentru că are capacitatea de conduce forţele de ordine şi de a gestiona situaţiile de criză.

"Cariera pe care a avut-o până astăzi, faptul că e un om corect, cinstit, ferm, care acţionează în baza legii şi prefectul trebuie să fie cel care asigură respectarea legii. E un om integru, care are capacitatea de a conduce toate forţele de ordine, care are capacitatea de a gestiona situaţiile de criză. Ca atare, cred că Traian Berbeceanu va fi un prefect foarte bun la Bucureşti”, a adeclarat Ludovic Orban, vineri, întrebat ce îl recomandă pe Traian Berbeceanu pentru funcţia de prefect al Capitalei.

Berbeceanu a depus vineri jurământul de învestire în funcție, la ceremonie fiind prezent ministrul afacerilor interne; Marcel Vela.

El îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, protagonistul unei întregi serii de bâlbe, după ce duminică Bucureștiul a depășit rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Tot printr-o hotărâre de guvern, Cojanu a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Cine este Traian Berbeceanu

În decembrie 2019, Traian Berbeceanu a fost numit șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Traian Bereceanu a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Berbeceanu a fost achitat în 2016, în prima instanță, fiind găsit nevinovat pentru faptele de luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013.

Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată în iulie 2014, fiind acuzat de DIICOT că, în cursul anului 2011, în calitate de ofițer de poliție judiciară și având funcția de șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, a sprijinit grupul infracțional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Cupetiu și alte persoane. Astfel, el era acuzat că ar fi primit de la Gheorghe și Anca Rusu un autoturism VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către aceștia a unor date și informații privitoare la cercetarea lor sau a SC Uranus Junior 2003 SRL ori a altor persoane din aceeași grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziții domiciliare.

În 6 noiembrie 2019, procesul în care fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Traian Berbeceanu este judecat la completul de 5 al instanței supreme a fost suspendat. Decizia a fost luată în condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) cu patru întrebări legate de aplicarea hotărârii Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă