Ludovic Orban, despre excluderea din PNL: „Cred că nu le-a dat voie Iohannis până acum, ca să nu mă victimizeze”

3 săptămâni in urmă 6


Fostul președinte liberal Ludovic Orban a confirmat miercuri, 10 noiembrie, la Realitatea Plus, că se va propune în ședința PNL de vineri excluderea sa din partid. „Ei își doresc să scape de mine, că le stau ca un cui în talpă”, a spus Orban.


„Eu cred că nu le-a dat voie Iohannis până acum să mă dea afară, ca să nu mă victimizeze”, a declarat Orban, cu referire la excluderea sa din Partidul Național Liberal, precizând că „de mult” voia partidul condus de Florin Cîțu să facă acest lucru.


Fostul președinte liberal a menționat că după ședința liberalilor de luni, 8 noiembrie, de la Vila Lac, „au trimis la 23.36 convocarea Biroului Executiv și mie mi-au trimis mesaj să mă prezint obligatoriu”, vineri, „ca să mă dea afară”.


„Sincer, o să mă duc la reuniunea Biroului Executiv ca să cer demisia lui Cîțu și a conducerii, după care, dacă ei continuă să bată palma cu PSD, în mod evident nu mai am ce să caut în PNL”, a mai spus Orban.


„Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban că va propune excluderea din PNL”


În ședința Biroului Politic Național al PNL de luni, 8 noiembrie, de la Vila Lac, președintele liberal Florin Cîțu i-a transmis fostului președinte PNL Ludovic Orban că va fi exclus din partid, au declarat atunci surse liberale pentru Libertatea.


„La finalul ședinței, Florin Cîțu l-a amenințat pe Ludovic Orban că va propune în prima ședință excluderea lui, inclusiv pentru declarațiile făcute la adresa președintelui Iohannis”, au explicat participanți la discuții.


Conform statutului Partidului Național Liberal, Biroul Executiv (BEx) al PNL este cel care face propunerea de excludere a unui membru și o înaintează apoi Consiliului Național, care ia decizia finală.


Ședința BEx în care se va propune excluderea lui Ludovic Orban din Partidul Național Liberal va avea loc vineri, 12 noiembrie, la ora 11.00, la sala grupului PNL de la Parlament.


Ludovic Orban s-a numărat printre cei 22 de liberali care s-au opus, luni seară, în şedinţa Biroului Politic Național al PNL, unei negocieri cu PSD. Orban s-a înscris în Partidul Național Liberal în 1990.


Pe 26 octombrie, Orban a anunțat că demisionează din grupul parlamentar al PNL, dar nu și din partid și a lansat un nou atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și a președintelui liberal Florin Cîțu. „Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf” și „PNL să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni (n.red. – Klaus Iohannis)”, a afirmat el.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă