Ludovic Orban, despre criza internă: „Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normal”

1 lună in urmă 28

Nelu Tătaru, Ludovic Orban și Rauca Turcan în ședința de Guvern.Nelu Tătaru, Ludovic Orban și Rauca Turcan în ședința de Guvern.
  • Ludovic Orban susține că informarea guvernelor țărilor partenere ale României despre criza internă, altfel decât pe canale diplomatice, este neuzuală.
  • Orban: „Din punct de vedere politic nu există o altă coaliție care să poată asigura o guvernare bună României”

Președintele PNL Ludovic Orban susține că informarea guvernelor țărilor partenere ale României despre criza internă, altfel decât pe canale diplomatice, este neuzuală. „Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normal”, spune Orban.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică, la Sibiu, că forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au majoritate parlamentară.

„Acuma e competiție între moțiuni de cenzură. Din păcate am ajuns într-o situație în care astăzi Guvernul este amenințat cu moțiuni de cenzură, iar forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au clar majoritate”, a spus Orban.

Acesta a precizat că a fost convocată pentru luni reuniunea Birourilor Permanente Reunite.

„Este convocată reuniunea Birourilor Permanente pentru luni, la ora 12.00. Două convocări succesive nu au întrunit cvorumul necesar, sper ca luni să avem cvorum și să putem derula procedurile legale cu privire la calendarul moțiunii”, a mai spus Orban.

Întrebat care este părerea lui după ce un consilier al premierului a anunțat că a informat guvernele străine despre criza politică internă din România, Ludovic Orban a răspuns: „Sunt convins că toate guvernele partenerilor noștri din UE și NATO sunt informate pe canalele diplomatice. E oarecum neuzual, nu cunosc conținutul unor astfel de comunicări, dar din punctul meu de vedere trebuie să ne comportăm astfel încât să nu rupem punțile, să nu rupem canalele de negociere, pentru că din punct de vedere politic nu există o altă coaliție care să poată asigura o guvernare bună României. (…) Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normală”, a mai spus președintele PNL.

The post Ludovic Orban, despre criza internă: „Asta cu pâra pe la alte guverne nu e normal” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă