Ludovic Orban, despre campania de vaccinare: ”Dacă eram premier gestionam mai bine situaţia”

1 lună in urmă 19

Marti, 21 Septembrie 2021, ora 23:03

44 citiri

 ”Dacă eram premier gestionam mai bine situaţia”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, 21 septembrie, că era necesară mai multă energie şi mai multă implicare din partea Guvernului în campania de vaccinare.

”În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie şi implicare din partea actorilor guvernamentali. Nu trebuia lăsat Comitetul Naţional pentru Vaccinare, domnul preşedinte Gheorghiţă şi echipa lui, fără multe instrumente în susţinerea campaniei de vaccinare. Fără implicarea prefecţilor, a DSP, a preoţilor, a primarilor sau medicilor de familie era foarte greu să se atingă ţintele stabilite. Nu este un eşec campania de vaccinare, dar nu ne-am atins obiectivele. Sunt ţări care au ajuns la 65-70 la sută rată de vaccinare. Cu siguranţă că dacă eram premier gestionam mai bine situaţia vaccinării”, a declarat, marţi, Ludovic Orban într-o emisiune la TVR1.

Întrebat despre ancheta DNA cu privire la achiziţia de vaccinuri, Orban a spus că nu cunoaşte exact despre ce este vorba.

”Am înţeles că este vorba despre achiziţionarea unui număr foarte mare de vaccinuri, peste nevoile de vaccinare, iar când am ajuns la un anumit nivel, încă s-au mai comandat. Nu cunosc în detaliu problema. Am achiziţionat vaccinuri pe care nu le-am folosit şi care erau în termen de expirare şi pe care a trebuit să căutăm să le vindem, iar unele chiar au ieşit din perioada de valabilitate”, a precizat Ludovic Orban.

Cât priveşte valul patru al pandemiei, Orban a spus că au existat predicţii şi informări din partea specialiştilor, dar şi a INSP, şi că acestea trebuiau luate în seamă.

Citeste si:

Ludovic Orban cere ca ”joaca de-a politica să se termine”. Încă speră la o coaliție de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că la ora actuală este vital să se ajungă la o soluţie clară de a pune capăt crizei, menţionând că "joaca de-a politica trebuie să se...

 „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că unii preşedinţi liberali de filiale judeţene transmit mesajul că preşedintele României îl sprijină la alegerile interne ale PNL din...

Digi24.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă