Ludovic Orban, despre bugetul pe 2022: O dovadă a trădării angajamentelor de către parlamentarii PNL

3 săptămâni in urmă 23

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 16:43

85 citiri

 O dovadă a trădării angajamentelor de către parlamentarii PNL

Ludovic Orban a declarat joi, 23 decembrie, că aprobarea bugetului de stat pentru anul 2022 este o dovada „trădării angajamentelor de către parlamentarii PNL”. El a adăugat că acest lucru a fost demonstrat şi prin votul de respingere dat pe amendamentele Forţei Dreptei.

„Aprobarea bugetului de stat a fost dovada trădării angajamentelor de către parlamentarii PNL. Este un fapt demonstrat prin votul de respingere a amendamentelor Forţei Dreptei, care au fost depuse tocmai pentru a fi consecvenţi cu promisiunile făcute în numele PNL. Foştii noştri colegi au întors spatele fermierilor, fiind complet dezinteresaţi de investiţiile în sistemele de irigaţii. Aceasta este principala revendicare a agricultorilor pentru că este tocmai ceea ce ar proteja fermierii de capriciile vremii, ar creşte producţia şi ar aduce mai multe produse româneşti pe mesele românilor”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

El a mai spus că aleşii PNL „au trădat promisiunile făcute mediului de afaceri şi IMM-urilor româneşti, care au nevoie de sprijin pentru capital de investiţii în contextul pandemiei, pentru a-şi dezvolta afacerile şi pentru a genera mai multe locuri de muncă bine plătite în România”.

„Au abandonat comunităţile locale, care au nevoie de proiecte de investiţii în reţele de apă, canalizare şi gaze, pentru a îndeplini un standard minimal de civilizaţie. Gazul românesc în casele românilor, pe care toţi liderii PNL l-au promis, a fost tratat cu nepăsare. Din păcate, parlamentarii PNL au votat cu ochii închişi bugetul făcut de PSD, refuzând să voteze amendamentele propuse de noi (conforme cu angajamentele electorale ale PNL) şi care ar fi trecut dacă parlamentarii PNL ar fi votat favorabil”, a completat Orban.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

USR va ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pentru 2022, iar printre motivele care vor fi invocate în sesizarea de constituţionalitate se numără şi faptul că bugetul pentru 2022 a fost adoptat de către Parlament fără ca legea plafoanelor să fie adoptată şi cu alocări către ministere care nu au încă hotărârile de Guvern de înfiinţare sau reorganizare.

Citeste si:

 ”Am ca obiectiv încheierea mandatului său înainte de termen”

Ludovic Orban i-a declarat război președintelui Klaus Iohannis. După ce a plecat din PNL și a anunțat înființarea partidului Forța Dreptei, spune că unul din obiectivele sale principale...

 ”A fost construit în condiţii de maximă incertitudine economică”

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină a subliniat miercuri, 22 decembrie, la dezbaterile din Parlament, că bugetul pe 2022 nu a fost construit pe venituri care să provină din impozite sau taxe noi...

Digi24.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă