Ludovic Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă. Reacția lui Cîțu, întrebat dacă îl va demite pe Cătălin Drulă de la Transporturi

3 săptămâni in urmă 13

Liberalii s-au reunit luni de la ora 10.00 în cadrul unei şedinţe la finalul căreia au anunţat că premierul Cîţu are susținerea noastră totală". !Cine atacă premierul trebuie să plece acasă”, transmite Cîțu.

  • Florin Cîțu a declarat că în ciuda discuțiilor provocate de demiterea lui Voiculescu, coaliția de guvernare merge mai departe.
  • Întâlnirea Coaliţiei va avea loc la ora 17.00, dar înainte, vor fi întâlniri separate ale fiecărui partid de guvernare.
  • Tot astăzi, USR-PLUS ar putea veni cu noua propunere de ministru al Sănătăţii.

În cadrul şedintei PNL, Ludovic Orban a spus potrivit unor surse că la Ministerul Sănătăţii a fost ”un management catastrofic cu Vlad Voiculescu”. ”Nu poți să fii și la putere, și în opoziție și să ataci” a transmis Orban menționând că premierul Cîțu are ”sprijinul său total” și că PNL nu intră în jocul USR PLUS. ”Orice ministru va ataca Guvernul pleacă acasă” a spus Orban potrivit surselor Observator. Orban a făcut și o ironie spunând că acest guvern nu este așa de performant ca guvernul Năstase după ce președintele Senatului, Anca Dragu, a catalogat guvernul Năstase ca fiind cel mai performant.

Ludovic Orban: Este total nefiresc, profund dăunător să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului

Ludovic Orban a spus într-o conferinţă la finalul şedinţei că atunci când un ministru face declaraţii împotriva unui coleg de Guvern, în special la adresa premierului, înseamnă că acesta nu mai vrea să facă parte din Executiv. „În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă”, a adăugat liderul PNL, care a completat că este sigur că nu este o criză politică, însă consideră că momentul va fi depăşit, iar USR-PLUS va fi suficient de responsabil încât să nominalizeze pe cineva la Ministerul Sănătăţii.

„Eu am spus foarte limpede – asta e în logica de funcţionare a tuturor democraţiilor din lumea aceasta. Nu există un ministru care să atace Guvernul, să atace o coaliţie de guvernare. În momentul în care un ministru îşi atacă colegul de Guvern, cu atât mai mult premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din Guvernul respectiv. Este total nefiresc, profund dăunător pentru funcţionarea unei instituţii fundamentale să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului. Declaraţii împotriva premierul dau cei din opoziţie, nu pot da cei care fac parte din echipa de guvernare. Cum să colaboreze un ministru cu premierul atâta timp cât îşi permite să atace public? În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă. Exact cum e rezolvarea constituţională care a fost aplicată şi în cazul revocării ministrului care a fost revocat. Declaraţiile şi punctele de vedere au fost prezentate după declaraţiile lui Drulă. Criză în coaliţie este poate prea mult spus. Este o reacţie emoţională, o reacţie care ţinut mai mult de lipsa de experienţă în guvernare pentru o decizie salutară a premierul care a decis să îmbunătăţească domeniul important cum este sănătatea”, a afirmat Ludovic Orban, după şedinţa BEX al PNL de luni.

El a mai spus că liberalii mizează pe un comportament raţional din partea USR-PLUS. „Convingerea mea este că acest moment va fi depăşit. Mizăm pe un comportament raţional şi responsabil din partea partenerilor noştri, aşa cum am văzut în foarte multe luări de poziţii, pentru că oamenii aşteaptă de la noi să facem ceea ce le-am promis în campaniile electorale, ceea ce am prezentat în programul de guvernare în momentul în care am cerut încrederea Parlamentului pentru învestirea Guvernului, iar din punctul nostru de vedere acest lucru este important, să ne concentrăm pe punerea în practică a programului de guvernare, să creştem calitatea în gestiunea fiecărui minister, să creştem calitatea prestaţiei Guvernului în mod constant”, a completat Orban.

Răspunsul lui Cîțu, întrebat dacă îl va demite pe Cătălin Drulă de la Transporturi

La rândul său, premierul Florin Cîţu, întrebat dacă Cătălin Drulă va fi schimbat de la Ministerul Transporturilor, a răspuns: „Voi evalua miniştri pe ceea ce fac, nu pe ceea ce spun că fac. Vorbim de reforme şi le-am cerut miniştrilor să facă reforme şi au susţinerea mea. Până acum nu am văzut un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. Cel mai simplu mod de reformă e să te uiţi la propriul minister, nu să te lupţi cu sindicatele”.

„În acest moment e foarte important şi le aduc aminte colegilor din coaliţie că e foarte important şi avem nevoie de o nominalizare pentru mininistrul Sănătăţii. Este foarte important să continuăm. Ministerul Sănătăţii are nevoie de o conducere stabilă, are nevoie de un ministru interimar, de cineva care să fie în această luptă cu pandemia. Avem în continuare nevoie de a avea mai multe paturi la ATI, ştiţi foarte bine în ce situaţie suntem. Deci este nevoie de responsabilitate în actul de guvernare şi aşteptăm şi sunt sigur că vom primi în cel mai scurt timp un ministru competent care să facă faţă situaţiei”, a mai spus şeful Executivului.

Zi tensionată pe scena politică, se decide soarta Guvernului. Liderii coaliţiei se reunesc în prima şedinţă după revocarea ministrului Sănătăţii

Liderii PNL, USR și UDMR se întâlnesc azi de la 17.00 în prima ședință de la izbucnirea scandalului după demiterea lui Vlad Voiculescu. USR cere demiterea lui Cîţu sau măcar garanții că nu va mai demite alt ministru USR. Florin Cîțu a declarat că în ciuda discuțiilor din ultimele zile, după demiterea lui Vlad Voiculescu, coaliția de guvernare merge mai departe.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă