Ludovic Orban: „Atât timp cât înregistrezi venituri din diferite activităţi, trebuie plătite impozitele şi contribuţiile, indiferent de vârstă”

1 săptămână in urmă 6

Ludovic Orban/sursa foto: INQUAMLudovic Orban/sursa foto: INQUAM

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban,  a declarat vineri că, în opinia sa, atâta timp cât o persoană rămâne în activitate contribuţiile şi impozitele trebuie plătite, indiferent de vârstă. Declarația a fost consemnată la finalul unei vizite efectuate la sediul Monitorului Oficial.

VINERI, 02 APRILIE 2021, 11:01

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Ludovic Orban: "Atât timp cât înregistrezi venituri din diferite activităţi, cât eşti persoană activă, părerea mea este că trebuie plătite impozitele şi contribuţiile, indiferent de vârstă, cu atât mai mult cu cât proiectul de lege care e supus dezbaterii şi e în procedură de adoptare de către Guvern presupune posibilitatea de a munci peste 65 de ani, peste vârsta de pensionare, până la 70 de ani, o prevede ca un drept. Şi, atât timp cât persoana este cea care solicită să-şi continue activitatea după ce-şi îndeplineşte vârsta de pensionare, este o decizie a persoanei respective şi este mai degrabă un drept. Ca atare, nu văd de ce ar trebui să nu mai plătească contribuţia pentru pensie. Ca principiu, este foarte important ca sistemul fiscal să fie aşezat pe nişte principii foarte clare, trebuie reduse cât mai mult regimurile fiscale discriminatorii, trebuie asigurată practic o egalitate de tratament a cetăţeanului din punct de vedere fiscal."

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă