Ludovic Orban ameninţă cu anularea alegerilor de la PNL Timişoara. Liderul PNL invocă „încălcările grosolane ale democrației interne”

2 luni in urmă 41

Ludovic Orban alegeri PNL Timişoara. Într-o postare pe Facebook, Orban condamnă „încălcările grosolane ale democrației interne” și îi atacă pe Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere.

Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere.

Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a transmis Orban, sâmbătă.

Citeste si Alegeri PNL Timişoara. Lupte corp la corp între susţinătorii cele două tabere. Forţele de ordine au intervenit. VIDEO

Ludovic Orban ia în calcul, totodată, anularea alegerilor de la Timişoara și sancţionarea celor vinovați.

În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, a mai spus președintele PNL.

Alegerile PNL sunt încă în desfășurare. Cele două tabere care își dispută șefia filialei îl susţin pe Claudiu Chira (susținut și de Raul Ambruș, care nu a mai fost lăsat să candideze), respectiv pe Cosmin Tabără (susținut de Alin Nica – n.r.).

Citeste si Marcel Ciolacu, tir de insulte la adresa liberalilor, după scandalul de la alegerile PNL Timişoara: „Voi sunteți …

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă