Ludovic Orban a demisionat. „Nu mă cramponez de nici o funcție”. Variantele PNL de premier

2 luni in urmă 15


Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-ministrul. Anunţul demisiei vine la puţin timp după întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Şeful statului i-a transmis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern, conform surselor politice citate de Digi24.UPDATE ora 19:00: Premierul Ludovic Orban face declaraţii de presă, după întâlnirea avută cu preşedintele Klaus Iohannis.


Decizia mea de azi vreau să arate că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru. Îmi încheiei mandatul de premier după un an şi o lună, timp în care România s-a confruntat cu situaţie dificilă. Românii s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent.

Plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite. Obiectivul pe care îl am e să găsim o majoritate parlamentară fără PSD. Obiectivul perioadei care va urma este de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern.

Ludovic Orban:
Guvernul va fi condus de un membru al Cabinetului, care va fi desemnat de preşedinte. Demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcţie. Interesul României este deasupra intereselui PNL sau al meu personal.Am convingerea că negocierile vor conduce la un guvern care va duce România înainte.Orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile, a fost luată pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Am convingerea că în viitoarele negocieri PNL va avea capacitatea de a da premierul și de a forma coloana verticală a viitorului guvern.

Potrivit surselor Libertatea, în acest moment există trei variante de premier: Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării sau Florin Cîțu, ministru de Finanțe.


Iohannis i-ar fi lui Orban reproșat gestionarea pandemiei


Potrivit surselor G4Media, Ludovic Orban ia în calcul să demisioneze din fruntea guvernului, după alegerile parlamentare pierdute de PNL duminică și după întâlnirea extrem de scurtă a lui Orban cu președintele Iohannis de azi de la prânz.


La întâlnire, președintele Iohannis i-ar fi reproșat premierului Orban faptul că nu a gestionat bine pandemia, comunicarea pe pandemie, iar acestea s-ar fi văzut în scorul politic, mai scrie G4Media.


Premier interimar ar putea fi Raluca Turcan, actual vicepremier.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă