Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier: „Plec cu conștiința datoriei împlinite”

2 luni in urmă 12


Ludovic Orban a anunțat că își depune mandatul de premier, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. El a mai spus că negocierile din zilele următoare pentru formarea unui guvern „care să utilizeze toate resursele și oportunitățile”.


„Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună, în care România s-a confrunat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii alături de ceilalți cetățeni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie”, a declarat Ludovic Orban, după ce și-a anunțat demisia.


„Am încercat să-mi fac datoria și plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite”, a mai spus premierul Ludovic Orban.


El a mai spus că „obiectivul perioadei care va urma este acela de a fi implicat în negocieri ” și „de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD”.


Demisia lui Ludovic Orban vine după ce PNL a obținut aproximativ 25% din voturile exprimate, într-un scrutin marcat de absenteism.


Potrivit surselor Libertatea, în acest moment există trei variante de premier: Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării sau Florin Cîțu, ministru de Finanțe.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă