Ludovic Orban a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte PNL SURSE

2 luni in urmă 1

Ludovic Orban va candida la congresul care, conform G4Media, ar urma să aibă loc la începutul lunii septembrie. Mai întâi, după jumătatea lunii martie vor avea loc alegeri în cadrul filialelor PNL din localitățile mici, apoi – în iunie și iulie – vor fi alese conducerile organizațiilor județene.

Miza viitorului congres al PNL este una uriașă, deoarece viitorul lider al partidului va fi, cel mai probabil, și candidatul la funcția de președinte al României în 2024.

În afară de Ludovic Orban, niciun alt liberal nu și-a mai anunțat intenția de a candida la șefia partidului. Întrebat dacă intenționează acest lucru, premierul Florin Cîțu a replicat săptămâna trecută că ar dori să se concentreze pe guvernare.

La jumătatea lunii ianuarie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău au lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban, căruia i-au cerut demisia din fruntea partidului. Cei doi nu au avut însă și susținerea altor colegi din PNL, iar ulterior și-au retras acuzațiile.

Ludovic Orban, la un pas de a fi depăşit de Marcel Ciolacu în preferinţele românilor

O anchetă sociologică desfăşurată în perioada 18-23 ianuarie, în Bucureşti, arată că Ludovic Orban, preşedintele PNL şi fost prim ministru, a scăzut la capitolul „încredere”, astfel că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este acum la doar un punct procentual în urma sa.

Cifrele îl plasează în fruntea clasamentului, urmat de Nicuşor Dan, primarul Capitalei, şi Gabriela firea, fostul edil al Bucureştiului. Premierul Florin Cîţu se află doar pe locul al şaselea în top, în timp ce liderul partidului AUR, George Simion, se bucură de încrederea a 18% dintre repondenţi, aproape dublu faţă de scorul cu care partidul său a intrat în parlament.

Klaus Iohannis – 38%

Nicușor Dan – 37%

Gabriela Firea – 32%

Dan Barna – 19%

Gheorghe Simion – 18%

Traian Basescu – 15%

Victor Ponta – 10%

Călin Popescu Tăriceanu – 9%

Citeşte şi: Diana Şoşoacă cheamă românii la revoltă: „Poporul român trebuie sa iasă în stradă! Trădătorii trebuie să dispară”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă