Lucrări în Pasajul Piaţa Victoriei pentru realizarea unei noi staţii de tramvai. Nicuşor Dan: „Obiectivul nostru este creşterea mobilităţii bucureştenilor”

1 lună in urmă 1

La ora actuală sunt în desfăşurare lucrări în Pasajul Piaţa Victoriei pentru realizarea unei noi staţii de tramvai. Edilul  a declarat că obiectivul este creşterea mobilităţii bucureştenilor prin integrarea cât mai bună a mijloacelor de transport în comun din Capitală.

Citeste si Autoritățile din Capitală riscau să fie date în judecată dacă nu relaxau măsurile. Traian Berbeceanu: ”Nu am avut opțiunea de a nu pune în aplicare prevederile”

Se lucrează în Pasajul Piaţa Victoriei pentru realizarea unei staţii de tramvai. Bucureştenii care vin cu tramvaiul pe această rută vor coborî chiar în Piaţa Victoriei, nu la câteva sute de metri distanţă, iar staţia va fi în cele din urmă conectată cu staţiile de metrou Piaţa Victoriei 1 şi 2. Obiectivul nostru e să realizăm o integrare cât mai bună a diverselor mijloace de transport public, pentru a creşte mobilitatea bucureştenilor”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

O companie municipală a cerut 370 de milioane de lei pentru înfrumusețarea Parcului Herăstrău

În urmă cu câteva zile, primarul general a dezvăluit că o companie municipală înființată pe timpul mandatului Gabrielei Firea ar fi cerut 370 de milioane de lei pentru un proiect de înfrumusețare a Parcului Herăstrău.

Nicușor Dan a declarat că a aflat acest lucru la discuțiile pentru realizarea bugetului instituției. Potrivit acestuia, una dintre companiile municipale înființate în timpul administrației Firea ar fi cerut 370 de milioane de lei pentru un proiect de înfrumusețare a Parcului Herăstrău.

Unele direcții și companii au venit cu pretenții fanteziste. De la ALPAB (Administrația Lacuri și Parcuri – n.red.) am aflat că o firmă a primăriei, Compania de dezvoltare durabilă, a cerut 370 de milioane de lei pentru înfrumusețarea Parcului Herăstrău. Companiile astea trăiesc într-o lume virtuală în care milioanele cresc în copaci”, a spus primarul Bucureștiului într-o intervenţie la B1TV.

Gabriela Firea reacţionează după ce Nicuşor Dan a început decolantarea autobuzelor STB

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a lansat un atac dur la adresa lui Nicuşor Dan, după ce primarul general a cerut decolantarea autobuzelor STB. Fostul edil al Capitalei îşi acuză succesorul că spaţiul va fi folosit pentru publicitate de „sponsorii si prietenii politici”.

Gabriela Firea susţine că Nicuşor Dan a cerut decolantarea autobuzelor STB deoarece îi „deranjează realizările” fostului edil.

Nu e în stare să construiască și atunci dârâmă tot! Când am ajuns primar, bucureștenii călătoreau înghesuiți în autobuze, unii chiar pe scară, punându-și viaţa în pericol. Am achiziționat 400 de autobuze noi Euro 6 şi 130 autobuze Hybrid. Pe noul primar îl deranjează că pe autobuze scrie că sunt achiziționate în 2018. Adică în mandatul “lui Firea”. Îl deranjează realizările mele.

În loc să achiziționeze și el 200-300 de autobuze, să fie înlocuite toate cele vechi, Plicuşor a dat ordin să fie răzuit de pe autobuze anul achiziţionării. Pe motiv că spaţiul va fi folosit pentru publicitate! Adică iar pile şi aranjamente, pentru sponsorii şi prietenii politici”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă