Lucian Sănmărtean, mesaj clar pentru Octavian Popescu și Radu Drăgușin: „Este nevoie de asta!”

2 luni in urmă 4

Lucian Sănmărtean, managerul sportiv al loturilor naționale de juniori ale României, a vorbit despre doi dintre cei mai în vogă tineri fotbaliști români, Octavian Popescu și Radu Drăgușin, despre care s-a vehiculat, în ultima perioadă, că ar putea face pasul către echipa națională de seniori.

Radu Drăgușin (19 ani) se află la Juventus, din vara lui 2018, când a fost transferat de la Regal București, pentru 260.000 de euro. Acesta a jucat mai mult pentru echipele de tineret ale torinezilor, însă, în acest sezon, a bifat patru partide pentru prima reprezentativă.

De cealaltă parte, Octavian Popescu a devenit, la vârsta fragedă de 18 ani, titular cert în echipa lui FCSB, liderul Ligii 1. Tânărul jucător a fost transferat de echipa lui Gigi Becali, liber de contract, în vară, de la Universitatea Craiova.

Lucian Sănmărtean, declarație tranșantă în privința lui Octavian Popescu și Radu Drăgușin

Fostul internațional român este de părere că cei doi tineri jucător trebuie să demonstreze mai mult, pentru a face pasul către echipa națională de seniori. Astfel că, pentru anul 2021, consideră că este suficient ca aceștia să fie convocați la reprezentativele de tineret.

„Sunt doi copii încă în formare, care au evoluții bune, dar pentru a ajunge la naționala «mare» este nevoie de mai mult. Ei au un real talent și vor face parte din echipa națională în scurt timp. Nu știu dacă este oportun să fie chemați acum, la naționala «mare». Cert este că sunt doi copii de real talent, de perspectivă. Asta înseamnă că fotbalul românesc are viitor.

Trebuie avut grijă de creșterea lor și de expunerea lor. Nu e ușor să fii tânăr, să ai rezultate la echipa de club, și să vii la națională. Eu cred că le trebuie timp. Deocamdată este prematur să punem pe spatele lor calificări la turnee finale. Trebuie să aibă continuitate și să nu se piardă undeva, pe drum”, a declarat Lucian Sănmărtean, pentru Realitatea Sportivă.

Lucian Sănmărtean: „I-aș vedea la naționala de tineret!”

„Pentru anul 2021, i-aș vedea la naționala de tineret. Dacă acolo vor avea evoluții foarte bune, cu siguranță că cei care conduc echipa «mare» își vor îndrepta atenția asupra lor și vor fi selecționați. Eu cred că mai întâi trebuie să facă pasul la Under 21, unde sunt jucători de certă valoare. Apoi, dacă dovedesc că pot face pasul la naționala «mare», ar fi foarte benefic”, a mai spus Lucian Sănmărtean.

The post Lucian Sănmărtean, mesaj clar pentru Octavian Popescu și Radu Drăgușin: „Este nevoie de asta!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă