Lucian Bode, REACȚIE după protest: „50 de protestatari au fost AJUTAȚI să intre în curte. Jandarmeria putea interveni mai bine”

4 săptămâni in urmă 17

Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode - ministrul Afacerilor Interne

Lucian Bode - ministrul de Interne consideră că Jandarmeria putea acționa mai bine la protestul de marți din curtea Parlamentului. Acesta a precizat că a cerut să nu fie folosită forţa. 

MARŢI, 21 DECEMBRIE 2021, 15:23

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

„Este regretabil ca la 32 de ani de la Revoluție să vedem astfel de manifestări care nu au nicio legătură cu libera exprimare și jocul democratic. Al doilea moment a fost în jurul orei 11:45, când în jur de 1.000 de protestatari aflați în jurul parcului Izvor, chemați de liderii AUR, au ales să se deplaseze spre intrarea de la Senat, au forțat intrarea de la Senat și câteva sute au intrat.

În permanență le-am transmis forțelor de ordine să acționeze cu fermitate, să fie calmi și fermi, dar să nu utilizeze sub nicio formă forța. Protestul s-a finalizat fără violențe. În schimb, am văzut că unii protestatari s-au dedat la distrugeri. Sunt câteva mașini distruse de acești protestatari sau cum să-i numim…

Avem mai multe persoane bănuite de tulburarea liniștii publice. Urmează ca în următoarele ore să-i identificăm și să-i chemăm la audieri. Și parlamentarii AUR vor răspunde în fața legii. Avem multe legitimări și cei care au săvârșit fapte contravenționale vor fi trași la răspundere.

Categoric, nu s-a pus în niciun moment problema ca ei să intre în Parlament. Am avut în jur de 300 de jandarmi în dispozitiv în legătură cu acest protest anunțat, despre care Jandarmeria știa”, a declarat, marţi, ministrul de Interne, Lucian Bode. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă