Lucian Bode: „Opinia mea e ca PNL să dea prim-ministrul, chiar dacă vom avea o decizie privind rotaţia”

1 săptămână in urmă 16

Lucian Bode, prim-vicepreședintele PNL, a declarat marți înainte de negocierile cu PSD şi UDMR, că liberalii au două decizii în vigoare legate de funcția de premier: Florin Cîțu și Nicolae Ciuc, potrivit Agrepres. În replică, Florin Cîțu a spus că votul pentru Nicolae Ciucă a fost strict pentru formarea unui guvern minoritar cu UDMR, variantă care a ieșit deja din calcule.

Noi avem un Birou Executiv în această seară, la ora 19,00, deciziile politice le vom lua acolo. (…) Despre această discuţie am mai vorbit, cu premier prin rotaţie, dar doar am vorbit. Nu există o decizie nici la PNL, nici la PSD. (…) Opinia mea este ca PNL să dea prim-ministrul. Chiar dacă vom avea o decizie în ceea ce priveşte rotaţia pentru poziţia de prim-ministru, PNL cred că este îndreptăţit să solicite această poziţie la prima rotaţie”, a declarat Lucian Bode, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Lucian Bode a mai precizat că în PNL există două decizii ale forurilor de conducere privind propunerea de premier.

„Cine a spus că Florin Cîţu nu poate fi premier? Noi discutăm despre deciziile PNL şi în PNL există, deocamdată, două decizii: o decizie a Consiliului Naţional, care spune că preşedintele partidului este propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru, dacă avem această oportunitate, şi doi – mai există o decizie a Biroului Politic Naţional, în unanimitate, care spune că Nicolae Ciucă este propunerea PNL. În această seară este posibil să decidem, dar validarea va veni în BPN. Biroul Executiv propune şi Biroul Politic aprobă”, a mai spus ministrul de Interne.

O ședință la care participă PSD împreună cu PNL și UDMR a început la ora 13.00 la Palatul Parlamentului. Înainte de ședință Marcel Ciolacu, președintele PSD, a negat că i s-ar fi propus să preia funcția de premier.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă