Lucian Bode, măsuri după cazul poliţiştilor din Capitală care au torturat doi bărbaţi. Ministrul de Interne: E nevoie de o analiză la rece a tuturor disfuncționalităților din sistem!

1 lună in urmă 2

Lucian Bode, măsuri după cazul poliţiştilor din Capitală care au torturat doi bărbaţi. Întrebat despre plângerea făcută în 2019 de către un tânăr, chemat după doi ani la audieri, în cazul aceluiași polițist sindicalist, ministrul de interne a spus că „aici, știți că nu pe mine trebuie să mă întrebați”.

„Ce s-a întâmplat la secția 16 nu face cinste acestor, deocamdată, angajați ai Poliției Române. Avem toleranță zero față de astfel de activități, față de astfel de indivizi. Opinia publică a fost oripilată să vadă de ce sunt în stare așa-ziși polițiști. Până la urmă, ei au săvârșit aceste fapte purtând uniforma de polițist. Ce nu s-a observat este faptul că atât pentru situația din 2018, cât și din septembrie 2020, Poliția Română a sesizat unitatea de parchet competentă. La fel vom sesiza organele penale în fiecare caz și o să vă rog să fiți atenți la ce va urma în zilele următoare, să vă uitați cam la ce nivel îmi doresc să se acționeze în Poliția Română în astfel de situații.

Noi am făcut respectiva sesizare în septembrie, dacă ne referim la ultimul caz, și după șase luni Parchetul a finalizat cercetările și a dispus măsurile în consecință. Acum cred că este nevoie de o analiză la rece a tuturor disfuncționalităților din sistem”, a declarat Bode, luni dimineață.

Trei agenți de la Secția 16 sunt arestați preventiv, iar alți 5 sunt sub control judiciar după ce au agresat doi tineri care le-au reproșat polițiștilor că nu purtau masca de protecție în timp ce agenții făceau controale de rutină în centrul Capitalei.

De altfe, Bode a vorbit şi despre măsurile care s-au luat după crima de la Oneşti. Ministrul de Interne spune că a cerut conducerilor tuturor inspectoratelor de poliție din țară să reanalizeze plângerile făcute în ultimii doi ani în care se regăsesc amenințări cu posibile acte de violență.

Citeşte şi; Lucian Bode, despre cazul tânărului torturat de poliţişti la secţia 16: „Sigur va urma o anchetă. Aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţist”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă