Lucian Bode, gafă în timpul conferinţei: Este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care „ZDRUNCINEAZĂ” încrederea românilor

4 săptămâni in urmă 110

Lucian Bode, gafă în timpul conferinţei.  Declaraţiile au fost făcute în contextul  cazului de la Piteşi, unde un bărbat a murit după o intervenție a polițiștilor.

Lucian Bode, gafă în timpul conferinţei: Este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care „ZDRUNCINEAZĂ” încrederea românilor

„Pentru mine, ca ministru al Afacerilor Interne, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituție fundamentală a statului, care este Poliția Română.

Firul evenimentelor îl cunoașteți, nu îl reiau. Este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei in rem legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim de o acuzație a procurorilor: lovituri cauzatoare de moarte. Sunt doi polițiști reținuți cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovați vor plăti, iar un lucru trebuie să fie foarte clar: fiecare răspunde pentru faptele sale”, a spus ministrul Bode, luni.

Citeşte şi: Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un martor la intervenția polițiștilor din Pitești în urma căreia un bărbat a murit: „Au tăbărât pe el”
 

Apar primele concluzii ale cazului în care un bărbat imobilizat de polițiști a murit la Pitești. Medicul legist spune că victima a avut o moarte violentă. Bărbatul a murit asfixiat și a avut mai multe traumatisme. Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul bărbatului călcat în picioare de polițiști, la Argeș. Medicul legist: A murit ASFIXIAT!
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă