Lucian Bode, explicații despre pensionara de lux Irina Alexe: „Îi voi solicita să renunțe la una dintre cele două”

1 lună in urmă 2

Irina AlexeIrina Alexe

Ministrul de Interne - Lucian Bode a vorbit, miercuri seara, la Realitatea PLUS, despre controversatul caz al Irinei Alexe, numită pe postul de secretar de stat la MAI, deși este o pensionară care a ieșit din sistemul Internelor la 42 de ani, cu o pensie de 13.000 de lei. În urmă cu câteva zile, aceasta a fost numită din nou secretar de stat la MAI. Ministrul Bode a declarat că îi va cere Irinei Alexe să renunțe la una dintre cele două forme de remunerare pe care le primește în prezent.

MIERCURI, 03 MARTIE 2021, 22:37

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Doamna Irina Alexe a fost numită secretar de stat în MAI. Numirea este atribuția prim-ministrului. El este ajutat de un secretar de stat. Atribuțiile unui secretar sunt stabilite de către ministru. Și evaluarea se face corespunzător. (...) Suntem într-un Guvern de coaliție. Ministerele au fost negociate între parteneri. USR PLUS a venit cu această propunere.

Dacă cea mai mare problemă este pensia pe care o încasează, o spun public, îi voi solicita să renunțe la una dintre cele două. Sunt convins că atunci când va avea posibilitatea legală va renunța la pensie primind indemnizația de secretat de stat.

Fiind în coaliție, ne asumăm toate numirele îndiferent din partea cărui partid vin. Sigir că din punct de vedere al profesionalismului, eu îmi doresc să am secretari de stat impecabili la MAI”, a spus Lucian Bode.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă