Lucian Bode, după întâlnirea cu reprezentanții OMS: „România va rămâne un partener activ și de încredere în lupta globală împotriva răspândirii COVID-19”

3 săptămâni in urmă 18

 cont oficial de FacebookLucian Bode, sursa foto: cont oficial de Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis, joi, după întâlnirea cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), că pe măsură ce restricţiile vor fi eliminate este foarte important ca acţiunile viitoare să se concentreze pe reconstrucţia sistemelor publice afectate de pandemie şi pe "implementarea lecţiilor învăţate". La întâlnire a fost prezent și șeful DSU, Raed Arafat.

JOI, 08 APRILIE 2021, 21:31

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Lucian Bode: „Am avut plăcerea să primesc astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Interne, alături de secretarul de stat Raed Arafat, o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) formată din dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa, dr. Miljana Grbic, șef al biroului OMS pentru România și Oxana Domenti, reprezentant al OMS la Uniunea Europeană.

Cu această ocazie, le-am transmis reprezentanților OMS mulțumiri și aprecieri pentru rolul avut în consolidarea răspunsului și gestionarea crizei pandemice. Totodată, i-am asigurat că România va rămâne un partener activ și de încredere în lupta globală împotriva răspândirii COVID-19. Vom continua să acționăm și să ne coordonăm la nivel internațional cu alte state și organizații internaționale pentru gestionarea pandemiei, a campaniei de vaccinare, respectiv pentru eliminarea treptată a restricțiilor și revenirea la normalitate.

Pe măsură ce restricțiile vor fi eliminate, consider că este foarte important să ne concentrăm acțiunile viitoare pe reconstrucția sistemelor publice afectate de pandemie și pe implementarea lecțiilor învățate.

Nu în ultimul rând, în cadrul discuțiilor avute am evidențiat faptul că trebuie să dezvoltăm cooperarea la nivel internațional în ceea ce privește combaterea pandemiei și a efectelor ei, deoarece cooperarea este vitală pentru reziliența sistemelor publice.”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă