Lucian Bode, despre ancheta tragediei de la Constanţa: Unul dintre ofiţerii ISU Constanța și-a depus dosarul de pensionare

2 săptămâni in urmă 1


Ministrul de Interne Lucian Bode anunţă că astăzi începe cercetarea celor trei ofiţeri cu funcţii de conducere în ISU Constanţa, după incendiul în care o femeie a murit, transmite Digi24.


Ministrul de Interne Lucian Bode anunţă că ofiţerul care răspundea de scara defectă şi-a depus dosarul de pensionare, după ce, joi, 18 februarie, au fost date primele sancţiuni în urma controlului de la ISU Constanţa, iar Parchetul Militar București a deschis un dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu.


Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri. Dincolo de sancțiunile care au fost date, vreau să vă dau niște detalii în exclusivitate. Un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (șeful IGSU, n.r.) și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ce privește componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp.

Lucian Bode:

"Așteptăm finalul raportului de control, pentru că controlul va fi executat de o echipă din cadrul IGSU, nu de la nivel local și când vom avea concluziile vi le vom prezenta", a adăugat Lucian Bode.


Ministrul a punctat că depunerea raportului de pensionare e un act de voință. "Nu cred că putea să-i spună oricine să-și depună raportul sau să nu și-l depună, e voința domniei sale".


Cred cu tărie că astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-au obișnuit marea majoritate a colegilor de la ISU, nu sunt permise. Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de la momentul în care a fost anunțat la 112 la momentul intervenției. Toate acestea vor fi cercetate și vor fi prezentate, cu măsurile care se impun.

Lucian Bode:

"În maximum 2-3 săptămâni vom prezența concluziile asupra a ce am transmis public și anume faptul că e anormal ca Inspectoratele județene pentru situații de urgență să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea care sunt concluziile acestui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative", a mai spus el.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă