Lucian Bode a făcut recensământul protestatarilor anti-restricții: „4.075 de oameni, în 24 de locații”

2 luni in urmă 4

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că 4.075 de români au participat duminică la protestele privind noile măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

Ministrul de interne a afirmat că „dreptul de a protesta este un drept câştigat cu sânge la Revoluţia din 1989, în consecinţă acest drept trebuie protejat, trebuie încurajat”, subliniind însă că trebuie să fie respectate normele de protecție sanitară.

Ulterior, Lucian Bode a anunțat și câți oameni au participat la manifestații, oferind un număr exact.

„În seara zilei de 28 târziu, pentru că unele proteste s-au terminat dimineaţa, din datele pe care le avem noi în acest moment au fost 24 de proteste în 24 de locaţii cu 4.075 de participanţi”, a spus Bode, la Parlament.

„Fac un apel către toţi cei care doresc şi simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectaţi normele de protecţie sanitară. Este dreptul vostru să participaţi la astfel de proteste, dar nu puteţi pune în pericol sănătatea celor din jur pentru că 1.000 de oameni care participă la proteste într-o locaţie peste câteva ore, fără mască, fără respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vor fi în societate, potenţial 1.000 de persoane care pot infecta alţi oameni nevinovaţi care respectă măsurile de protecţie sanitară”, a spus ministrul de Interne.

El a precizat că va solicita Poliţiei şi Jandarmeriei să transmită o situaţie privind numărul de persoane amendate în contextul protestelor. Anterior, Jandarmeria a anunțat că a dat amenzi de 99.000 de lei în urma manifestațiilor, dar și că alți protestatari urmează să fie identificați și sancționați.

Mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de dumincă spre luni, pentru a protesta față de noile restricții anti-COVID, în mai multe orașe din țară.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă