LPF cere eliminarea regulii U21 din Liga 1! Cum propune să fie înlocuită

1 lună in urmă 1

Liga 1: FCSB - FC Voluntari, vineri, 20:00, Digi Sport 1

Liga 1: Chindia Târgoviște - Academica Clinceni, vineri, 17:00, Digi Sport 1

Mai multe echipe din Liga 1 obișnuiesc să scoată un jucător U21 după doar câteva minute sau chiar secunde, tocmai pentru a evita regula respectivă.

LPF cere eliminarea regulii U21 din Liga 1! Cum propune să fie înlocuită

Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea secretarului general Justin Ștefan, consideră că această regulă ar trebui să fie eliminată de FRF din Liga 1 și să rămână doar pentru eșaloanele inferioare.

"Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficiența și nici nu îi putem stabili eficiența decât după un interval destul de lung, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă.

Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri și îi folosesc în meciurile oficiale.

Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Știu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România ești obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel", a spus Justin Ștefan, pentru pagina de Facebook a LPF.

Vicepreședintele Robert Pongracz propune ca echipele să nu fie obligate să folosească jucători U21, însă cluburile care promovează tineri să fie premiate.

"În alte campionate, nu există o regulă cum avem noi, ci alte metode pentru a forma jucători tineri. Și noi am propus la un moment dat ca cei care folosesc jucătorii să primească un bonus financiar sau ceva care să-i motiveze să facă acest lucru. Ligile din străinătate s-au axat mai mult pe această metodă", a spus și Robert Pongracz.

Echipele care au făcut cele mai multe schimbări rapide ale jucătorilor U21, în acest tur de campionat

Gaz Metan Mediaș - 11Sepsi, Academica Clinceni - 10Astra - 8FC Argeș - 7Poli Iași - 5Dinamo - 4FC Botoșani, Hermannstadt, CFR Cluj - 3Craiova, UTA Arad - 2FCSB, Chindia, FC Voluntari, Viitorul - 0

Ilie Dumitrescu: "Acum, cu doi jucători, FRF forțează nota. Un jucător tânăr, de valoare, nu trebuie forțat"

Ilie Dumitrescu, fostul mare mijlocaș al Stelei și al naționalei, e de părere că un jucător tânăr, valoros, nu trebuie forțat. 

"Regula U21 a contat pentru Campionatul European de tineret, din 2019. Dar acum, cu doi jucători, FRF forțează nota. Cu unul au fost rezultate, s-au văzut roadele, iar acum forțează. Iar antrenorii răspund.

Un jucător tânăr, de valoare, nu trebuie forțat. Își face loc singur. Bine, contează pentru un jucător tânăr și dacă joacă șapte minute și face pregătirea cu echipa mare", a spus fostul mare fotbalist al naționalei, luni seara, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport. 

Etichete: liga 1 , lpf , frf , justin stefan , robert pongracz , regula u21
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă