LPF anunță o vizită la MTS: „Suntem cobaii cuiva și nu îmi place ideea asta! Ne vom întâlni cu șefii de galerii”. Când vor reveni suporterii pe stadioane | EXCLUSIV ProSport Live

2 săptămâni in urmă 12

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii ProSport Live, despre revenirea spectatorilor pe stadioane.

Din cauza pandemiei de coronavirus, suporterii lipsesc de pe stadioane de aproximativ un an, iar Liga Profesionistă de Fotbal încearcă să rezolve această situație, având în vedere faptul că la alte evenimente este permis accesul spectatorilor.

Justin Ștefan a anunțat că va purta o discuție cu Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, și a oferit detalii despre planul Ligii Profesioniste de Fotbal în vederea readucerii spectatorilor pe stadioane.

Justin Ștefan, despre revenirea spectatorilor pe stadioane

„O să avem o întâlnire cu domnul Novak, voi merge la Minister alături de domnul președinte Gino Iorgulescu. Noi am dus totul până în ușa Guvernului. În Guvern, din păcate, nu putem să decidem noi, iar domnii de la Sănătate sau de la IGSU nu sunt colegii mei, ci ai domnului Novak și cred că ține de dânsul să îi convingă să înțeleagă că în momentul de față vorbim de o discriminare. Și știți care e discriminarea? Între publicul care vrea să meargă la un spectacol în aer liber cu 300 de persoane, la teatru sau la cinematograf, atenție, ultimele două în spațiu închis, și publicul care vrea să meargă la un meci de fotbal. Ok, în condiții restrictive, care să protejeze sănătatea și acele condiții sunt cele pe care le-am trimis către MTS, de fapt către Guvern, le-am spus că sunt condițiile minime pe care le aplică și UEFA și i-am rugat să țină cont de ele și să elaboreze legislația aferentă, pentru că la final decizia trebuie luată de către Ministerul Sănătății împreună cu MTS prin modificarea acelui protocol comun în baza căruia se desfășoară competițiile sportive.

Mie termenul ăla de 2-3 luni nu mi-a plăcut, mi se pare un termen mult prea larg, fără nicio explicație. Sper din toată inima, eu zic să începem poate cu o mie de spectatori sau două mii, după care să mergem pe zona de 30% și, într-adevăr, la începerea play-off-ului și play-outului, undeva pe 10 aprilie, să avem spectatori pe stadioane de fotbal. Nu e o solicitare care să aibă o natură populistă, ci am oferit toate argumentele. Toate lucrurile merg în România într-un fel sau altul, mai puțin stadioanele de fotbal! În momentul ăsta, chiar cred că suntem cobaii cuiva și nu îmi place ideea asta.

Și mai spun încă un lucru, pentru că s-a spus tot timpul că cei din galerii nu pot fi controlați, nu sunt disciplinați. Vor fi, pentru că lucrurile merg în felul următor: MTS și MS vin și spun că LPF e responsabilă. Noi mergem mai departe și explicăm că nu avem cum să fim noi responsabili că nu mergem noi pe stadion, dar ne întâlnim cu șefii de galerii și le spunem: «Măi, oameni buni, am obținut lucrul ăsta pentru voi! Dacă nu veți respecta cu strictețe regulile, la prima greșeală stadionul este închis». Mie asta mi se pare abordarea corectă”, a spus Justin Ștefan, la ProSport Live.

The post LPF anunță o vizită la MTS: „Suntem cobaii cuiva și nu îmi place ideea asta! Ne vom întâlni cu șefii de galerii”. Când vor reveni suporterii pe stadioane | EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă