LPF anunță că România poate avea o nouă competiție. „În curând o să aveți o surpriză!”

1 săptămână in urmă 16

Justin Ștefan, secretarul general al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal), anunță că în România ar putea apărea o nouă competiție care ar urma să îi ajute pe tinerii fotbaliști.

Justin Ștefan este de părere că un campionat de tineret pentru echipele din Liga 1 ar putea fi benefic pentru tinerii fotbaliști care nu au foarte multe șanse să joace în primul eșalon fotbalistic meci de meci.

Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal susține că a discutat cu eAD, deținătorul drepturilor TV, și ar putea săă apară o astfel de competiție în România în următoarea perioadă.

LPF anunță că în România ar putea apărea o nouă competiție

„Campionatul de tineret de pe vremuri era interesant. Nu vă ascund că am discutat de mai multe ori cu televiziunile și cu deținătorul drepturilor TV. Și-au arătat deschiderea pentru acest proiect.

După noi, dacă facem un campionat de tineret, acesta va fi un produs media și am putea să acoperim o parte din cheltuieli. S-ar putea ca în curând să aveți o surpriză în această privință.

Cred ca putem găsi un sistem care sa nu implice cheltuieli foarte mari și, în felul acesta. ai obliga cluburile să fie mai atente la copii și juniori. Ar fi mai util ca regula U21”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF, la Pro X.

FRF schimbă regula U21

Și FRF a luat o decizie importantă pentru ca tinerii jucători să aibă mai multe șanse să joace în Liga 1. Astfel, Federația Română de Fotbal a hotărât să schimbe regula U21, după ce mai mulți antrenori au umilit tinerii fotbaliști.

FRF dorește ca un fotbalist U21 să fie folosit pe tot parcursul unui meci, iar celalalt să joace cel puțin o repriză. Astfel, antrenorii nu vor mai putea apela la strategia de a face o înlocuire încă din primele minute ale meciurilor.

The post LPF anunță că România poate avea o nouă competiție. „În curând o să aveți o surpriză!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă