LPF a retras propunerea de a schimba regula care o avantaja pe FCSB! Burleanu: „Am da naștere multor altor probleme dacă s-ar interveni”

3 săptămâni in urmă 15

Articol de GSP - Publicat joi, 04 noiembrie 2021, 19:44 / Actualizat joi, 04 noiembrie 2021 19:45

Liga Profesionistă de Fotbal intenționa să ceară FRF să schimbe regulamentul în timpul campionatului, dorind modificarea regulii care o expunea pe FCSB înainte de meciul cu Farul. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă în Comitetul executiv de ieri, președintele LPF Gino Iorgulescu retrăgând această cerere de pe ordinea de zi. 

„Da, am avut acest subiect pe ordinea de zi, dar domnul Iorgulescu a decis retragerea lui de pe ordinea de zi. Nu a mai fost nevoie de o procedură de vot. Înainte de această decizie, s-au prezentat exact argumentele, de ce actuala regulă este bună și de ce practic, în timpul competiției, am da naștere multor altor probleme dacă s-ar interveni. Cred că a înțeles aceste probleme și atunci decizia LPF a fost de retragere a acestui subiect de pe ordinea de zi”, a declarat președintele FRF Răzvan Burleanu.

Ia act de retragerea de către LPF a propunerii privind modificarea Principiilor de desfășurare a competițiilor pentru sezonul competitional 2021/2022 de pe Ordinea de zi
Decizia Comitetului Executiv de ieri, 3 noiembrie

Regula o expunea pe FCSB

LPF trimisese către Federație o cerere prin care voia schimbare regulii care prevede ca echipa care a cauzat reprogramarea unui meci să piardă la „masa verde”, cu 3-0, dacă partida nu se poate disputa la data reprogramării.

Liga a trimis cererea pe 25 octombrie, la doar o zi după data în care trebuia să se joace Farul – FCSB, amânat ca urmare a cazurilor de COVID-19 de la echipa roș-albastră. Meciul e reprogramat pentru azi. 

LPF nu a discutat cu cluburile din Liga 1. Consideră  că regula e „nelegală și discriminatorie”

Cererea de modificare a regulamentului nu fusese discutată de LPF cu echipele din Liga 1 și nu li s-a cerut punctul de vedere, așa cum se obișnuiește în astfel de cazuri, iar echipele au aflat abia pe 1 noiembrie de demersul Ligii.

În adresa către FRF, LPF explica motivele care au determinat-o să ceară schimbare regulamentului, considerând că această regulă este una discriminatorie și nelegală.

 „Am da naștere multor altor probleme dacă s-ar interveni”

 „Am da naștere multor altor probleme dacă s-ar interveni”

 „Am da naștere multor altor probleme dacă s-ar interveni”

 „Vom reuși să producem o satisfacție mai mare fanilor ”

FORMAT

Burleanu anunță că vrea să schimbe formatul Cupei României: „Vom reuși să producem o satisfacție mai mare fanilor ”

LPF: aliat pentru FCSB, dușman pentru restul Ligii 1!

Gazeta Sporturilor a prezentat săptămâna trecută o analiză din care reiese că în sezonul trecut, Sepsi, Voluntari și Viitorul n-au beneficiat de același tratament favorabil din partea Ligii, așa cum a avut FCSB, deși au avut aproape la fel de mulți jucători lipsă, fie infectați cu virusul, fie din alte motive. 

LPF a fost „mumă” pentru FCSB atunci când i-a reprogramat meciul cu Farul, de duminica trecută, fiindcă trupa lui Edi Iordănescu a spus că are prea mulți absenți. Nu mai puțin de 16 jucători, dintre care 9 aveau Covid sau erau în izolare, iar alți 7 erau accidentați. LPF a anunțat că meciul se va juca peste 11 zile.

VIDEO Edward Iordănescu, despre posibilitatea de a juca în Ghencea: „Aștept un răspuns clar”

Citește și: 

EXCLUSIV VIDEO Pandemia i-a adus o pagubă uriaşă unui fost internaţional român: „Per total, am pierdut 300.000 de euro! Nu am abilităţi de om de afaceri”

Gigi Becali, luat peste picior fiindcă refuză vaccinarea: „Avem unul singur și am început să ne obișnuim cu el”

Playtech: BOMBĂ! Gigi Becali a avut dreptate! Anamaria Prodan a dat cărțile pe față și se căiește acum


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă