LPF a anunțat când va implementa sistemul VAR în Liga 1

1 lună in urmă 23

Liga 1: FCSB - FC Voluntari, vineri, 20:00, Digi Sport 1

Liga 1: Chindia Târgoviște - Academica Clinceni, vineri, 17:00, Digi Sport 1

Iar LPF este pregătită să le satisfacă doleanța - Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, a anunțat că așteptarea se va încheia curând.

”Vom avea VAR în 2021 în România. Va fi la începutul ediţiei următoare de campionat, fie puţin mai târziu. Noi ne-am dori să avem VAR de la 1 iulie, deci de la începerea sezonului următor. Vom vedea dacă se poate, pentru că durata pregătirii arbitrilor este de aproximativ 6 luni.

Este posibil ca sistemul VAR să devină operaţional în Liga I undeva în octombrie – noiembrie 2021. Nu se poate mai repede, pentru că există un regulament care stabileşte nişte termene clare. Şi nu am făcut-o mai devreme pentru că nu a existat finanţare”, a declarat Justin Ștefan într-un dialog cu suporterii echipelor din Liga 1 care a avut loc pe pagina oficială de Facebook a LPF.

Justin Ștefan: ”Au fost achiziționate deja primele echipamente pentru sistemul VAR”

Oficialul LPF a dezvăluit că echipamentul necesar pentru implementarea sistemului VAR a fost deja cumpărat de firma deținătoare de drepturi.

”Ei au achiziţionat deja două maşini VAR, asta înseamnă că sunt pregătiţi pentru a începe testele şi a demara partea de pregătire a arbitrilor. Iar săptămâna viitoare ne vom întâlni cu reprezentanţii FRF pentru a detalia tot ce înseamnă acordul FIFA, FRF, LPF şi cei care vor oferi din punct de vedere tehnic acest serviciu.

După aceea va demara pregătirea arbitrilor, care va dura undeva la 6 luni. Vor fi nişte teste, după care vom avea primele meciuri cu VAR în Liga I. Va fi un meci de Liga I sau unul de Cupa României, nu contează”, a precizat Ştefan.

Etichete: justin stefan , sistem var liga 1 , arbitri sistem var
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă