Lovitură teribilă pentru FCSB! Datoriile uriașe înregistrate de clubul lui Gigi Becali în 2020: aproape 10 milioane de euro! Cum a ajutat vânzarea lui Dennis Man

1 săptămână in urmă 20

Pandemia i-a cauzat lui Gigi Becali mari bătăi de cap. Clubul pe care îl deține, FCSB, a înregistrat datorii istorice și a încheiat anul trecut pe minus.

Situaţia financiară a roş-albaştrilor pare a fi dezastruoasă. Potrivit Fanatik, FCSB a adunat, pe durata anului trecut, datorii de peste 9.500.000 de euro.

Lovitură teribilă pentru FCSB! Datoriile uriașe înregistrate de clubul lui Gigi Becali în 2020

A ajuns în această situaţie cu toate că a primit, din contractele de sponsorizare şi publicitate, aproximativ 2.200.000 de euro.

Ocupanta primului loc în Liga 1 a încasat aproximativ 11.000 de euro din vânzarea biletelor. Ca urmare a restricţiilor impuse în România, FCSB a jucat cu fani în tribună în numai trei meciuri de pe teren propriu, în perioada februarie-martie 2020. A suferit şi pe plan sportiv.

Jucătorii lui Toni Petrea au ratat calificarea în grupele Europa League, iar titlul nu l-au mai câştigat din 2015.

FCSB a înregistrat datorii pe termen scurt în valoare de 1.300.000 de euro, iar pe termen lung de aproximativ 8.300.000 de euro. Roş-albaştrii au reuşit totuşi să se redreseze după vânzarea lui Dennis Man (22 de ani) la Parma, pentru suma de 13 milioane de euro.

Totuși, patronul lui FCSB a fost marele câștigător, pentru că o mare parte din datorii au fost făcute în urma unor împrumuturi făcute de el către club.

„Clubul are o datorie la mine și acești bani îi voi lua eu. Pe toți”, a declarat Gigi Becali imediat după ce s-a realizat mutarea.

Cu toate că situația financiară în fotbal nu este cea mai fericită în acest moment, iar cluburile se gândesc cum să se redreseze în urma pandemiei, Gigi Becali vrea să-l vândă pe Olimpiu Moruțan pe 30 de milioane de euro.

Olimpiu Moruțan a dezamăgit la Campionatul European U21, din Ungaria și Slovenia. Cu toate acestea, rămâne unul dintre cei mai vânați jucători din Liga 1. Inter, Leverkusen, Hoffenheim sau FC Porto ar fi pe urmele acestuia. Cu toate acestea, cei mai insistenți par a fi arabii de la Al Ain, așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate.

Gigi Becali speră să îl vândă într-un campionat puternic, iar transferul record al lui Dennis Man îi dă speranțe:

„Moruțan, cred eu că la toamnă o să facă 30 de milioane. Deci înseamnă că o să fie de trei ori mai scump decât Dennis Man. Eu așa o să cer pe el la toamnă, când intrăm în Champions League. După ce jucam în grupe, cer 30 de milioane, poate mai mult, nu știu.

Dar acum doar campionatul mă interesează, nu mă interesează să-l vând”, a declarat Gigi Becali pentru Sport.ro.

Olimpiu Moruțan (21 de ani) a fost cumpărat de Gigi Becali în iulie 2018, după ce a plătit 700.000 de euro pentru transferul său de la FC Botoșani. În sezonul 2020 – 2021, mijlocașul a jucat în 25 de meciuri, a dat 6 goluri și a oferit 12 pase decisive pentru FCSB.

The post Lovitură teribilă pentru FCSB! Datoriile uriașe înregistrate de clubul lui Gigi Becali în 2020: aproape 10 milioane de euro! Cum a ajutat vânzarea lui Dennis Man appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă