Lovitură primită de Simona Halep după ce Naomi Osaka a triumfat la Australian Open! Coboară în clasament după mai bine de un an

2 luni in urmă 5

Naomi Osaka (Japonia) a întrecut-o pe Simona Halep (România) în clasamentul mondial, după ce a triumfat sâmbătă la turneul de la Australian Open, 6-4, 6-3 în finala cu Jennifer Brady (SUA).

Simona Halep a rămas cu 7.255 de puncte după ce s-a oprit în sferturi la Australian Open, în timp ce Naomi Osaka a acumulat 7.835 de puncte în visterie!Japoneza și-a adjudecat al 4-lea titlu de Grand Slam al carierei!

Românca ocupa de mai bine de un an locul 2 mondial, iar în Top 10 WTA se află de peste 7 ani. Simona Halep coboară însă pe poziția a treia, fiind devansată de Naomi Osaka începând de luni.

Simona Halep coboară pe locul 3 în clasament după ce Naomi Osaka a triumfat la Australian Open

Simona Halep pică pe locul 3 în clasamentul WTA, după ce Naomi Osaka a câștigat titlul la Australian Open, jucând impresionant în finala cu Jennifer Brady, scor 6-4, 6-3! Americanca trebuia să producă surpriza în ultimul act pentru ca Simona să își păstreze poziția, însă Naomi a fost prea bună în meciul disputat sâmbătă.

Astfel, Naomi Osaka, cea care a început turneul pe locul 3, urcă o poziție, neputând să o întreacă și pe Ashleigh Barty! Australianca se află în continuare în fotoliul de lider mondial, având 9.186 de puncte. Halep coboară pe locul 3, cu 7.255 de puncte, iar în Top 5 se mai găsesc Sofia Kenin (SUA, 5.760 de puncte) și Elina Svitolina (Ucraina, 5.370 de puncte).

Simona Halep continuă lupta pentru puncte în luna martie

Simona Halep poate acumula din nou puncte în clasament peste două săptămâni, atunci când constănțeanca revine în competiții! Simona Halep s-a înscris la tuneul de categorie WTA 500 de la Doha (Qatar), în perioada 1 – 6 martie 2021.

Halep va face un tur de forță și va juca la două turnee în zona arabă! După competiția WTA 500 de la Doha, la care va fi cap de serie numărul 2, constănțeanca își va apăra titlul la turneul WTA 1000 de la Dubai, în perioada 7 – 13 martie.

The post Lovitură primită de Simona Halep după ce Naomi Osaka a triumfat la Australian Open! Coboară în clasament după mai bine de un an appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă