Lovitură pentru statele care au vaccinat foarte mulți locuitori. Informația care schimbă tot! Infectările au crescut din zi în zi!

4 săptămâni in urmă 25

Lovitură pentru statele care au vaccinat foarte mulți locuitori. Spre dezamăgirea autorităților, în loc să scadă, numărul infectărilor din această țară a crescut din ce în ce mai mult. Iar dacă oficialii din Chile credeau că presiunea va scădea, acum regândesc această posibilitate.

Potrivit site-ului Inews, ca și în Marea Britanie, gestionarea pandemiei a fost mai mult decât surprinzătoare. În încercarea de echilibra aspectele economice și cele de sănătate, guvernul de centru-dreapta al președintelui Sebastián Piñera, s-a concentrat către cel de-al doilea.

Când, în urma reducerii restricțiilor și a unui fals sentiment de siguranță creat de succesul campaniei de vaccinare, Chile a înregistrat noi maxime zilnice de infectări. Deși guvernul a crescut numărul de paturi de la terapie intensivă până la niveluri record, sistemul de sănătate se află în punctul de rupere, odată cu venirea iernii.

Impactul variantelor mai periculoase identificate pentru prima dată în Marea Britanie și Brazilia nu este foarte clar. Dar controalele inadecvate la frontiere ar fi putut să contribuie la această creștere a cazurilor, scrie jurnalista Emily Russell, stabilită la Santiago din 1995.

În plus, țara testează foarte mult și oferă gratuit vaccinuri într-o strictă prioritate. De la începutul vaccinării în masă, la sfârșitul lunii ianuarie, 38% din chilieni au primit prima doză.

Problema este că vaccinul Sinovac Biotech din China, utilizat în principal în Chile, nu este suficient. Șansele de infectare scad semnificativ doar la două săptămâni după a doua doză. Până în prezent, doar 24% din chilieni au primit ambele doze.

Acum însă, 90% din populație se întoarce acum la cel mai înalt nivel închidere totală. Doar două permise online sunt acordate pe săptămână pentru a ieși și a face comisioane. Școlile s-au închis din nou, multe pentru prima dată în ultimul an.

Măștile sunt obligatorii pentru toată lumea încă din martie 2020. Chilienii nu pun la îndoială aceste restricții, dar mulți au trăit sub regimul militar brutal al lui Augusto Pinochet, dictatorul care a condus țara din 1973 până în 1990.

Guvernul susține însă că imunitatea de turmă va fi atinsă doar la sfârșitul lunii iunie, când 80% din populația țintă, sau aproximativ 15 milioane de persoane, va fi vaccinată.

Citește și: Mergi la spectacole în spaţii închise cu adeverinţă de vaccinare anti-COVID sau test PCR negativ. Propunerile Ministerului Culturii pentru reluarea evenimentelor

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă