Lovitură pentru ÎPS Teodosie: nu mai primește prelungire de titular la universitate. Poate profesa doar în sistem ”plata cu ora”

2 luni in urmă 52

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular. Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit vârsta de 65 de ani, anul trecut, pe data de 12 decembrie.

În aceste condiţii, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie, potrivit info-sud-est.ro . Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

Conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Hotărârea Senatului nr. 623/29.07.2021 stabilește că în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării.

Prin urmare, niciun cadru didactic nu va mai putea fi titular în Universitatea ”Ovidius” după vârsta pensionării. Decizia UOC poate fi consultată pe site-ul universității.


Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius din Constanţa a decis, la sfârșitul lunii mai 2021, să înființeze o comisie de anchetă privind activitatea Şcolii Doctorale de Teologie, în urma informațiilor apărute în presă legate de încălcări ale legislației universitare și ale eticii academice.

Universitatea Ovidius, unde ÎPS Teodosie a fost conducător de doctorate la Şcoala Doctorală de Teologie, a reacționat după ce Patriarhia Română l-a acuzat pe acesta de plagiat și lipsa onestității științifice într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie.

Citeste si:

 "Teodosie era pe scaunul din dreapta". Versiunea instituției religioase

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă