Lovitura pentru Donald Trump: Curtea Suprema autorizeaza transmiterea arhivelor contabile procurorului din Manhattan

1 săptămână in urmă 1

Curtea Suprema a Statelor Unite a refuzat sa intervina luni in favoarea lui Donald Trump, pentru a anula hotararea unui judecator federal care a dispus ca arhive contabile ale fostului magnat in domeniul imobiliar sa fe predate unui procuror din New York, relateaza AFP.

Este vorba despre o lovitura aplicata fostului presedinte republican in batatia pe care acesta o poarta de ani de zile pentru ca declaratiile sale de impozit sa nu fie facute publice.

Curtea a respins un recurs al lui Donald Trump menit sa blocheze o hotarare pronuntata de o Curte de Apel in octombrie 2020, prin care se ordona cabinetului de contabilitate Mazars USA sa transmita aceste documente unui mare juriu convocat de catre procurorul democrat al Manhattanului, Cyrus Vance, in cadrul unei anchete.

Spre deosebire de ceilalti presedinti din istoria recenta a Statelor Unite, Donald Trump a refuzat intotdeauna sa-si dezvaluie declaratiile fiscale in cei patru ani ai mandatului sau.

Aceste documente ar putea furniza precizari cu privire la averea si activitatile societatii sale in domeniul imobiliar Trump Organization.

Ancheta lui Cyrus Vance, lansata in 2018, vizeaza plati efectuate inaintea alegerilor prezidentiale din 2018 de catre fostul avocat al lui Donald Trump Michael Cohen catre doua femei care sustin ca au intretinut relatii sexuale cu miliardarul.

Citeste si:

Diana Sosoaca, inca un scandal. Circ la poarta Institutului Marius Nasta: Vei pati ceea ce trebuie sa pateasca un om care se opune unui demnitarNoile reguli obligatorii impuse de WhatsApp. Ce se intampla daca nu le respecti"Gaurile negre" de la Ministerul Transporturilor. Companiile din infrastructura au raportat pierderi de peste doua miliarde de lei in anul pandemicLocuinta veche sau una noua? Care este mai avantajoasa?FOTO O blonda sexy, noua patroana de la Astra Giurgiu. "E o enciclopedie de fotbal. O fata foarte desteapta"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă