Lovitură mare pentru gimnastica românească! Decizia radicală luată de Maria Holbură, după prima participare la JO

2 luni in urmă 19

  • Liga 2: U Cluj – Unirea Constanța, joi, 21:30, Digi Sport 1

  • Liga 2: Hermannstadt - Poli Iași, joi, 18:30, Digi Sport 1

Dacă Larisa Iordache a mai participat la ediția de la Rio ca rezervă, pentru Maria Holbură experiența de la Tokyo a reprezentat o premieră. Totuși, tânăra atletă a luat o decizie radicală în urma primei participări olimpice.

Maria Holbură a decis să se retragă din gimnastică la doar 20 de ani

La doar 20 de ani, Maria Holbură a decis să pună punct carierei sale în gimnastică. Anunțul a fost făcut de către sportivă pe pagina personală de Instagram, unde a scris următoarele: 

"Multe nu am de spus. Am decis să pun capăt carierei mele de gimnastă și le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din ea. Sunt foarte mândră de mine și de ceea ce am reușit să realizez până acum", a explicat gimnasta.

Maria Holbură a mai vrut să se retragă în trecut, din cauza accidentărilor

La începutul anului, cu ocazia faptului că aflase că va reprezenta România la Tokyo, atleta vorbea despre problemele de sănătate care au pus-o în dificultate în trecut.

În 2019 am vrut să mă retrag. Am avut o pauză în vară, când nu știam ce să fac, dar până la urmă am zis că merg la Mondial. Apoi, la finalul lui noiembrie m-am operat la Viena", povestea românca.

În 2017 au apărut durerile la tendon. Se întâmpla atunci când ateriza și de fiecare dată când sărea mai tare pe picior. 

"Sunt foarte mândră de mine că nu am renunțat. Am vrut să renunț la gimnastică, am avut mai multe probleme și de sănătate și pur și simplu nu am mai vrut să continui. Am zis să ajut echipa la Mondialul acela și pur și simplu așa s-a întâmplat”, a mai adăugat sportiva.

Etichete: jocurile olimpice , gimnastica , maria holbura
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă