Lovitură înainte de alegeri! Marius Vizer nu-l susține pe Cozmin Gușă la șefia FRJ

4 zile in urmă 26

Lupta pentru postul de președinte al Federației Române de Judo (FRJ) e una aprigă, care se va tranșa pe 24 februarie. Susținătorii lui Cozmin Gușă, actualul șef, și cei ai lui George Teşeleanu s-au confruntat de mai multe ori în spațiul public. În această luptă a intervenit, prin intermediul unui interviu în publicația Bihoreanul, și Marius Vizer, fost președinte și președinte onorific al FRJ. Conducător al federației internaționale (FIJ) din 2007, Vizer a spus: "Actualele alegeri trebuie să aducă reformă, unitate și schimbare".

El emite un atac la adresa lui Gușă, pe care îl acuză de ruperea legăturilor cu forul mondial. "Am văzut realizările enumerate de actualul președinte, din care consider că lipsește una esențială: îndepărtarea de Federația Internațională de Judo".

Aluzii evidente

În interviu, șeful FIJ le cere "membrilor familiei judoului românesc să fie uniți, solidari și curajoși", "să respecte în mod special valorile judoului românesc, pe toți cei care i-au făcut cinste pe plan național și internațional" și "să îi reactiveze pe toți, ca odinioară, în marea familie a judoului, cu prietenie, respect și înțelepciune". George Teșeleanu are sprijinul afirmat public al mai multor campioni, precum Alina Dumitru, Corina Căprioriu sau Mircea Frățică.

În 2019, Marius Vizer și-a anunțat demisia din funcția de președinte onorific al FRJ în semn de protest față de scandalurile interne, în care diferiţi conducători au fost acuzaţi de cheltuieli nejustificate, chiar devalizări de fonduri, sau că au patronat un sistem în care s-au petrecut nepotisme, nedreptăţi şi abuzuri împotriva sportivilor. Vizer i-a adresat atunci o scrisoare deschisă lui Cozmin Gușă în care condamna situația în care se află forul. 

"M-am retras la un moment dat din implicarea în judoul românesc din cauza divizării federației în grupări care țintesc mai mult interese izolate sau dezasociate de interesele și binele judoului românesc. În situația dată, nu am dorit să fiu în rol de partizan, ca să adâncesc și mai mult criza"
Marius Vizer, președinte FIJ

EXCLUSIV Conturi blocate și lupte la judo! Ce datorie are Federația + scandal înainte de alegeri

Ce făcea soția unui șofer român de TIR în lipsa acestuia. Înregistrările intime pe care bărbatul le-a trimis socrilor

Libertatea

Playtech: Dr. Adina Alberts ȘOCHEAZĂ! Adevărul despre vaccinarea anti-covid-19: ”Doamne, o să spun ceva ce poate o să vă îngrozească!”
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă